Skip to ContentSkip to Navigation
Faculty of ArtsOur facultyNews

Tom Koole visiting professor University of the Witwatersrand, Johannesburg

03 september 2014

Prof. dr. Tom Koole is aangesteld als visiting professor aan de University of the Witwatersrand (Wits) voor een periode tot 27 februari 2017. Koole is daarmee verbonden aan de Faculty of Humanities – School of Human and Community Development – Health Communications Centre. Met zijn Zuid Afrikaanse collega’s zal hij daar werken aan onderzoek naar mondelinge communicatie in de gezondheidszorg met het doel praktische aanwijzingen voor die communicatie te genereren. Op dit moment richt het onderzoek zich op een ambulancemeldkamer in Kaapstad.

Over Tom Koole

Tom Koole (1955) is sinds 2013 hoogleraar Communicatie en Informatiewetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is gespecialiseerd in conversatie-analytisch onderzoek naar de manier waarop we in gesprekken gezamenlijk betekenissen en gezamenlijke activiteiten tot stand brengen. Enerzijds is dit fundamenteel onderzoek naar de vanzelfsprekendheden waarmee wij onze interactie vormgeven en interpretaties maken. Anderzijds houdt hij zich bezig met toegepast onderzoek naar professionele gesprekken.

Laatst gewijzigd:09 mei 2019 17:34

Meer nieuws

 • 20 mei 2019

  Aanstaand eredoctor Philipp Blom: een offroad historicus

  Vóór onze afspraak is aanstaand eredoctor historicus en filosoof Philipp Blom gebriefd dat hij zal worden ondervraagd over zijn werk en missie. Werk oké, maar een missie? 'Die heb ik niet', zegt Philipp Blom in vloeiend Nederlands aan de telefoon vanuit...

 • 06 mei 2019

  De sporen van een kampcommandant

  Journalist en tv-maker Ad van Liempt beschrijft in zijn biografie hoe de Duitse commandant van kamp Westerbork, Albert Gemmeker, weg kwam met zijn daden – maar in Duitsland nog jarenlang vreesde voor nieuwe straf.

 • 02 mei 2019

  Kampcommandant Gemmeker jarenlang bevreesd voor nieuwe rechtszaak

  Albert Gemmeker, commandant van kamp Westerbork, staat te boek als een correcte commandant, die volhield niet geweten te hebben wat er met de joden gebeurde. Hij kwam weg met een milde straf, maar werd later in Duitsland nog lange tijd onderzocht door...