Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der Letteren

Matching BA Studenten | Faculteit der Letteren

De matchingsactiviteiten van de Faculteit der Letteren zijn erop gericht om te checken of jij en de studie van je keuze goed bij elkaar passen.

1 augustus: Matching-update

Studenten die zich vóór 1 augustus hebben aangemeld, zijn door de opleiding uitgenodigd om deel te nemen aan een matchingsactiviteit (webklas, Een Dag Student, matchingsdag of gesprek met de studieadviseur). Na 1 augustus is deelname aan matching in principe niet meer mogelijk.

 • Matchingsdagen
  De matchingsdagen en Een Dag Student zijn inmiddels allemaal achter de rug. Was je hier aanwezig, maar heb je nog geen positief matchingsadvies ontvangen? Neem dan contact met ons op via matching@rug.nl.
 • Matchings-webklassen
  De deadline voor het inleveren van webklasopdrachten is inmiddels verstreken. Je ontvangt bericht van je webklasdocent als je de webklas hebt afgerond. Webklassen blijven nog open staan, zodat je nog kunt rondkijken om kennis te maken met de studiestof van je nieuwe opleiding.
  Let op! Heb je een positief matchingsadvies ontvangen van je webklasdocent, maar wacht je nog op een officiële bevestiging vanuit de opleiding? Het kan enkele dagen duren voordat je matching administratief verwerkt is. In de tussentijd zou je nog automatisch gegenereerde emails kunnen ontvangen, die stellen dat je niet voldaan hebt aan je matchingsverplichting.
 • Intakeformulier
  Direct na je aanmelding in Studielink heb je van de RUG op je privé-email een vragenlijst ontvangen waarin gevraagd wordt naar o.a. je verwachtingen en motivatie om te gaan studeren. Zorg dat je deze zo spoedig mogelijk invult en inlevert. Heb je hier vragen over? Mail dan naar matching@rug.nl. Kun je de link naar de vragenlijst niet vinden? Check dan eerst je spambox.
 • Meer informatie
  Lees alles over matching aan de RUG, én aan de Faculteit der Letteren en check de veelgestelde vragen.
 • Andere vragen?
  Heb je nog vragen over jouw matchingsactiviteiten? Neem dan contact met ons op via matching@rug.nl.
Aanmelden na 1 augustus
Heb jij je niet vóór 1 augustus aangemeld via Studielink, en wil je weten of je toch nog kunt worden toegelaten tot de opleiding? Neem dan contact op met de studieadviseur.

Voor wie is matching verplicht?

Matching is verplicht voor studenten met een Nederlands diploma, die in september 2017 (of later dat studiejaar) voor het eerst met een opleiding starten aan de RUG. Wil je checken of matching voor jou verplicht is? Check dan onze infographic.

Klik op de infographic om de afbeelding te vergroten.
Klik op de infographic om de afbeelding te vergroten.

Hieronder lees je welke stappen je bij de matching van Letteren-studies doorloopt:

Stap 1: Na je aanmelding in Studielink ontvang je van de RUG een vragenlijst waarin gevraagd wordt naar o.a. je verwachtingen en motivatie om te gaan studeren.

Stap 2: Om aan je matchingverplichting te voldoen bij een opleiding van de Faculteit der Letteren raden we je aan om een Eén Dag Student programma of Webklas te volgen. Deze activiteiten kun je al voor 1 mei volgen. Het is mogelijk dat een opleiding een andere of extra matchingsactiviteit verplicht stelt. In de tabel hieronder is zichtbaar uit welke matchingsactiviteiten je moet kiezen.

Stap 3: Je activiteit wordt door de Faculteit der Letteren geregistreerd in een digitale omgeving. Hierover ontvang je na 1 mei een bericht en je krijgt dan zelf toegang tot deze omgeving.

We raden je aan om (ook) een Open Dag te bezoeken, zodat je de juiste keuze maakt voor jouw toekomst. Veel succes met je studiekeuze!

Heb je vragen over matching? Kijk op www.rug.nl/matching voor de veelgestelde vragen of neem contact met ons op via matching@rug.nl.
Let op 1: De matchingsprocedure geldt niet voor de bacheloropleiding International Relations and International Organization. Deze opleiding kent een decentrale selectie.
Let op 2: Matching is alleen bedoeld voor studiekiezers met een Nederlands diploma.

College
College
College

Matchingsactiviteiten per opleiding

Hieronder vind je per opleiding het keuzemenu aan matchingsactiviteiten. Je moet er minimaal één van gevolgd hebben, om definitief ingeschreven te kunnen worden voor de betreffende opleiding.
* Kies je voor een matchingsdag, hou dan je digitale omgeving in de gaten voor meer informatie over datum en inhoud.

Studie Matchingsactiviteiten Data
American Studies Naar keuze:

9juni - matchingsdag

Archeologie Naar keuze:
Communicatie- en informatiewetenschappen Naar keuze:


12 juni - matchingsdag
English Language and Culture Naar keuze:
Europese talen en culturen Naar keuze:
Geschiedenis Naar keuze:
Griekse en Latijnse taal en cultuur Naar keuze:
Informatiekunde Naar keuze:


13 juni - matchingsdag
International Relations and International Organization: geen matching, zie website IRIO voor toelatingsprocedure x
Kunsten, cultuur en media Naar keuze:


15 juni - matchingsdag
Kunstgeschiedenis Naar keuze:


9 juni - matchingsdag
Media Studies Naar keuze:
Midden-Oostenstudies Naar keuze:


29 mei - matchingsdag

Minorities & Multilingualism Naar keuze:


12 juni - matchingsdag
Nederlandse taal en cultuur Naar keuze:


13 juni - matchingsdag

Taalwetenschap Webklas
Laatst gewijzigd:31 juli 2017 16:24
printOok beschikbaar in het: English