Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOnderwijs Faculteit der LetterenMeer onderwijsinformatie

Honours College

Faculteit der Letteren

Zoek jij altijd de uitdaging? Wil je meer dan alleen een diploma? Kijk je graag over grenzen heen? Dan is het University of Groningen Honours College iets voor jou!

Het Honours College biedt enthousiaste en goed presterende Bachelor en Master studenten de kans om meer uit zichzelf te halen.

Binnen de Bachelor doe je dit door het volgen van een extra programma van 45 studiepunten. Je volgt dit programma naast je reguliere bacheloropleiding van 180 studiepunten. Het programma start na het eerste semester van het eerste jaar en bestaat uit verdiepende én verbredende onderdelen. De verdiepende onderdelen volg je binnen de eigen faculteit, de verbredende onderdelen volg je bij andere faculteiten. Je krijgt onderwijs van de beste docenten over zeer uiteenlopende onderwerpen.

Binnen de Master kun je het honours traject Leiderschap volgen. Dit is een extra programma van 15 studiepunten, waarbij je kennis opdoet over leiderschapstheorieën en bijbehorende vaardigheden in een interdisciplinaire omgeving.

Zowel binnen het Ba-als MA-honourstraject volg je niet alleen vakken, maar onderneem en organiseer je ook tal van activiteiten met honours-studenten van andere opleidingen. Daarnaast is er ook veel aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling en je academische vaardigheden.

Meer informatie

Het Honours College Bachelor traject heeft ieder jaar 70 plaatsen beschikbaar voor studenten van de Faculteit der Letteren. Voor het Master traject zijn 40 plaatsen beschikbaar. Meer informatie over het Honours College, het onderwijsprogramma, de toelatingseisen en de selectieprocedure.

Je kunt ook contact opnemen met de facultaire coördinator en studieadviseur:

Mw. E.M. Feringa (e.m.feringa@rug.nl)



Laatst gewijzigd:01 oktober 2018 14:20
printView this page in: English