Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOnderwijs Faculteit der LetterenMaster

Rianne Luring

Landschapsgeschiedenis

Vragen over Landschapsgeschiedenis? Stuur Rianne een e-mail: g.a.luring@student.rug.nl

Waarom Landschapsgeschiedenis?

Hoi! Ik ben Rianne Luring en sinds september 2016 ben ik student van de master Landschapsgeschiedenis. Ik heb hiervoor gekozen omdat deze master een goede aanvulling is op mijn bachelor Landschapsarchitectuur. Het studieprogramma leek mij erg interessant en afwisselend, en de docenten waren ook allemaal heel enthousiast.

Uniek, interdisciplinair en vrij

Inmiddels ben ik zelf ook erg enthousiast over de master! Het is een goede balans tussen de verdiepende theorie en de praktijk van de Landschapsgeschiedenis. Als ik de master zou moeten samenvatten in drie woorden, dan zouden dat de woorden uniek, interdisciplinair en vrij zijn. Je kunt ervoor kiezen om veel practica te doen in de vorm van bijvoorbeeld veldweken. Daarnaast is de master interdisciplinair, wat betekent dat het vak te maken heeft met veel andere vakgebieden. Afhankelijk van je bachelor en/of interesse kun je combinaties maken tussen deze verschillende vakgebieden. Je kiest zelf welke vakken je volgt (er zijn natuurlijk wel een aantal verplichte vakken) en daarnaast kun je echt je eigen wending geven aan de vakken, door de onderwerpen te kiezen die jouw interesse hebben.

Werkdruk

De tijd die je aan de master kwijt bent, is afhankelijk van je eigen studieplanning. Ik ben over het algemeen vijf dagen in de week met de master bezig, waarbij de verhouding grofweg 25% college en 75% zelfstudie is.

Laatst gewijzigd:18 januari 2018 13:54
printOok beschikbaar in het: English