Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOnderwijs Faculteit der LetterenMaster

Lieke Wouda

History Today

Vragen over History Today? Stuur Lieke een mail: liekewouda1@gmail.com

Waarom History Today?

Mijn naam is Lieke Wouda, ik ben 26 jaar en woon in de mooie stad Groningen. Ik speel hockey bij GHBS en ik werk bij het Universiteitsmuseum van de RUG. Na mijn bachelor Geschiedenis aan de RUG was de keuze voor mijn vervolgopleiding snel gemaakt. De master History Today bevat datgene dat ik miste tijdens mijn bachelor, namelijk een antwoord op de vraag: wat kan ik nu met al die historische kennis en vaardigheden?

Methodencolleges

Dit praktische aspect zie je vooral terug in de methodencolleges. Momenteel volg ik twee methodencolleges die betrekking hebben op publieke geschiedenis waarbij het omzetten van academische kennis naar begrijpelijke en behapbare informatie voor het grotere publiek centraal staat. Bij het college History Online houden we ons bezig met hoe nieuwe ontwikkelingen in het digitale tijdperk nieuwe platforms kunnen bieden voor het presenteren van historische kennis. Hierbij kun je denken aan digitale projecten in musea, maar ook aan lesmateriaal voor scholen en websites die historische kennis op innovatieve wijze toegankelijk maakt.

Hands-on-mentaliteit

De opleiding is ambitieus en gaat mee met haar tijd en vraagt dit ook van haar studenten. Dit betekent dat er wordt verwacht dat je als student veel tijd steekt in het voorbereiden van de colleges, maar ook dat je al je creativiteit er in kwijt kunt. De hands-on-mentaliteit maakt de opleiding uniek en interessant voor studenten die zich niet alleen op het gebied van onderzoek willen ontwikkelen. Als jij je hierin herkent is deze master zeker aan te raden!

Laatst gewijzigd:23 oktober 2017 10:37
printOok beschikbaar in het: English