Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOnderwijs Faculteit der LetterenBachelorTaalwetenschap

Roselien Hofmeijer

Bachelorstudent Taalwetenschap
Roselien Hofmeijer
Roselien Hofmeijer

Over Roselien

Mijn naam is Roselien Hofmeijer, ik ben 22 jaar oud. In 2015 ben ik met veel enthousiasme begonnen aan de studie Taalwetenschap aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast ben ik in 2016 de minor Logopedie gestart aan de Hanzehogeschool Groningen. Dit is een mooie combinatie tussen praktijk en theorie. Naast mijn studie zet ik mij graag in voor verschillende commissies en ben ik lid van een studentenvereniging.

Waarom Taalwetenschap

Taalwetenschap is voor mij dé studie. Het gaat niet alleen om het analyseren van de taal. Ook de taal met betrekking tot de hersenen van de mens maakt onderdeel uit van deze studie. Zo doe je onder andere onderzoek naar het leren, begrijpen en uiten van taal bij mensen met een taalontwikkelingsstoornis. Naast het onderzoeken houd ik er van om praktisch ondernemend te zijn. Hier biedt taalwetenschap een leuke toevoeging, namelijk de combinatie met logopedie. Na het behalen van je propedeuse Taalwetenschap kun je beginnen aan dit traject. De combinatie van deze studies versterkt zowel je kennis op het gebied van taal als spraak. Tijdens de studie Taalwetenschap ben je bezig met de theorie en bijbehorende onderzoeken. De studie Logopedie biedt juist een praktische invulling over taal en spraak.

Waarom Groningen


Groningen is bij uitstek een studentenstad, veel gezelligheid dus! Daarnaast ligt alles relatief dicht bij elkaar, dit bespaart je veel tijd en is vooral erg makkelijk. De vele studenten binnen Groningen zorgen voor een bruisend nachtleven. Er zijn veel sport-, studenten-, studie- en cultuurverenigingen actief. Naast je studie is er dus genoeg ruimte om je verder te ontwikkelen en mensen te ontmoeten.

Toekomst

Na mijn bachelor zal ik starten met de master neurolinguïstiek in Groningen. Na deze master ga ik een halfjaar stage lopen. Ik hoop dat ik tijdens deze stage een beter beeld krijg over mijn precieze werk in de toekomst. Het zal zeker een beroep zijn dat gericht is op de klinische kant van Taalwetenschap.

Gouden tip


Wees zelfkritisch tijdens het maken van je studiekeuze. Denk goed na over je eigen interesses en dingen waar jij goed in bent. Schroom daarbij vooral niet om te vragen naar onduidelijkheden en wees actief in het uitpluizen van studies die jij interessant vindt. Uiteindelijk is het doen van een leuke, interessante studie het belangrijkst. Het liefst maak je jouw studiekeuze maar één keer.

Laatst gewijzigd:17 november 2017 10:36