Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOnderwijs Faculteit der LetterenBachelorMinorities & Multilingualism

Desi van der Kleijn

Bachelorstudent Minorities & Multilingualism
Desi

Over Desi

Hoi! Ik ben Desi, ik ben 18 jaar en ik kom uit Amersfoort. Ik woon sinds deze zomer in Groningen en ik zit in het eerste jaar van de bachelor Minorities & Multilingualism. Naast mijn studie heb ik een heel leuk baantje in de stad, hou ik heel erg van reizen en muziek en spreek ik graag af met vrienden om gezellig een avondje uit te gaan of gewoon wat leuks te doen.

Waarom Minorities & Multilingualism?

Ik heb heel lang gezegd dat ik graag Engelse Taal & Cultuur wilde gaan studeren maar uiteindelijk vond ik dat toch niet de goede keuze voor mij. Op een Open Dag van de RUG kwam ik het kraampje van Minorities & Multilingualism tegen en ik was eigenlijk meteen verkocht. Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in taalkunde, sociologie en onze multiculturele samenleving en dat komt allemaal terug in deze studie. Deze studie is enorm actueel en interessant en er is heel veel ruimte voor eigen invulling. Ook is het een kleinschalige studie waarbij alle professoren jou persoonlijk kennen en je willen helpen om het beste uit je studietijd te halen.

Waarom Groningen?

Het is heel bijzonder maar ik wist eigenlijk eerder waar ik wilde gaan studeren dan wat ik wilde gaan studeren. Ik heb een paar jaar geleden Groningen ontdekt en ik was meteen weg van deze stad. De sfeer is gemoedelijk en relaxed, het is altijd gezellig en iedereen is super vriendelijk. Ik vond het dan ook helemaal niet erg toen ik erachter kwam dat Minorities & Multilingualism alleen hier aan de RUG wordt gegeven en verder nergens in Nederland. Wat ze altijd zeggen over Groningen is waar: het is de gezelligste studentenstad van Nederland!

Toekomst

Ik heb echt nog geen idee wat ik later wil gaan doen. Ik heb er bewust voor gekozen om een studie te doen die op dit moment helemaal bij mij past en waar ik me volledig ik kan vinden in plaats van een studie te kiezen om een bepaalde baan te krijgen. Deze studie biedt wel heel veel mogelijkheden om precies uit te vinden waar je interesses liggen en waar je goed in bent en dat is super fijn.

Gouden tip

Begin op tijd met onderzoeken welke vakken, vakgebieden of beroepen je interesseren en bezoek zoveel open dagen als je kunt. Think outside the box en probeer alle universiteiten door heel Nederland te bezoeken. Kijk ook eens naar studies waarvan je misschien op het eerste gezicht vindt dat ze niet bij je passen, misschien heb je wel verborgen talenten of interesses! Plan als je kan ook een Meeloopdag of doe mee aan een Webklas en stel alle vragen die je hebt.

Laatst gewijzigd:17 november 2017 10:35
printView this page in: English