Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOnderwijs Faculteit der LetterenBachelor

Bart Talens

Bachelorstudent Media Studies
Bart Talens

Over Bart

Hallo, mijn naam is Bart Talens. Ik ben 24 jaar, studentambassadeur en -mentor en lid van de opleidingscommissie voor de studie Media Studies aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ik sport graag en ik hou van muziek. Naast mijn studie ben ik actief bij de studentenzaalvoetbalvereniging en werk ik in de keuken van een restaurant in de stad.

Waarom Media Studies?

In mijn eerste jaar aan de universiteit studeerde ik Geschiedenis, omdat ik een bachelor wilde doen die mij toegang zou kunnen verlenen tot de master Journalistiek. Via een eerstejaarsvak kwam ik in aanraking met de afdeling Media Studies. De inhoud en de vorm van dit vak sloten perfect aan op mijn verwachtingen en interesses, waardoor ik besloot over te stappen. Ik vind het leuk dat Media Studies begint met een brede, algemene focus op media in het eerste jaar, en eindigt met een afgebakende en gepersonaliseerde focus, via een profielrichting en een minor.

Waarom Groningen?

Groningen is een fantastische stad om te studeren. Ongeveer een kwart van de bevolking bestaat uit studenten. Op dagelijkse basis worden er in de stad activiteiten georganiseerd door de vele studenten- en studieverenigingen, die zorgen voor een energieke en gezellige sfeer. Er is dus meer dan genoeg te doen, maar tegelijkertijd is de stad klein genoeg om alles dichtbij te hebben.

Toekomst

Zoals ik eerder beschreef ben ik de studie ingerold met journalistiek en de gelijknamige master als voornaamste interesse. Gedurende de studie heb ik echter meerdere interesses ontwikkeld op het gebied van media-invloed en de kans gekregen om me hierin te verdiepen. De politieke invloed en inzetbaarheid van verschillende media hebben mijn aandacht sterk getrokken. Ik hoop door middel van een stageplek en activiteiten buiten de studie om uiteindelijk op een mooie plek in een van deze vakgebieden terecht te komen.

Gouden tip

Zoek naar een studie die goed past bij je interesses en je uiteindelijke doel. Hierbij helpt het om veel informatie te verzamelen. Heb je de goede studie gekozen? Dan zou ik als tip willen geven om dingen naast je studie te ondernemen om je verder te ontwikkelen. Het studentenleven bestaat naar mijn idee uit meer dan alleen colleges volgen en tentamens maken. Een stage, een baantje, commissies of een bestuursjaar bieden je mogelijkheid om je te verdiepen op het sociale en praktische niveau.

Laatst gewijzigd:03 oktober 2018 15:35
printView this page in: English