Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOnderwijs Faculteit der LetterenBachelorEuropese talen en culturen

Leonie Meijer

Bachelorstudent Europese Talen en Culturen
Leonie Meijer
Leonie Meijer

Over Leonie


Mijn naam is Leonie Meijer en ik zit momenteel in mijn tweede jaar van de opleiding Europese Talen en Culturen. Binnen deze opleiding studeer ik Frans en Spaans en heb ik gekozen voor het profiel Taal en Maatschappij. Een heel leuk en afwisselend programma!

Komend jaar zal ik studentambassadeur zijn voor mijn opleiding. Dit betekent dat ik de opleiding vertegenwoordig en mee help op open dagen en informatiebijeenkomsten voor toekomstige studenten.

Waarom Europese Talen en Culturen?


Ik heb gekozen voor ETC omdat ik talen altijd al leuk heb gevonden op de middelbare school. Echter wilde ik meer dan één taal studeren en kwam ik terecht bij ETC. Binnen de opleiding krijg je de kans om je eigen keuzes te maken en kun je dus eigenlijk deels je programma samenstellen. Deze vrijheid sprak me erg aan! Ook vind ik het fijn dat we de taalcolleges in kleine groepen hebben, waardoor je gemakkelijk je medestudenten leert kennen.

Waarom Groningen?


Ik kom uit een klein dorpje uit de provincie Groningen, dus voor mij was Groningen niet nieuw. Ik kende de stad al erg goed en een aantal van mijn vriendinnen studeerden hier ook al. Voor mij was het een logische keuze om dus ook voor Groningen te kiezen. Daarnaast is Groningen natuurlijk een echte studentenstad waar veel te doen is! Persoonlijk vind ik het ook heel fijn dat de stad niet té groot is en dat heeft er ook voor gezorgd dat ik me hier helemaal op mijn plek voel!

Toekomst


Ik heb zelf nog geen idee wat ik uiteindelijk wil gaan doen met mijn opleiding omdat ik heel veel dingen wel interessant vind. Na mijn bachelor ben ik erg breed inzetbaar, waardoor ik alle kanten nog op kan. Ik zou nog wel graag een master willen doen na ETC, dus de komende twee jaren van mijn studie wil ik me hierin gaan verdiepen en kijken welke ik wil gaan doen!

Gouden tip


Voor iedereen begint het zoeken naar een studie vaak bij het bezoeken van open dagen en het deelnemen aan een meeloopdag. Dit is natuurlijk een goed begin, maar ik raad iedereen ook aan om een webklas te volgen bij de RUG. Hierdoor krijg je meer inzicht in de vakken die worden gegeven op de opleiding. Als je vragen hebt over de studie, stuur mij gerust een mailtje!

Laatst gewijzigd:17 november 2017 10:13