Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOnderwijs Faculteit der LetterenBachelorCommunicatie- en Informatiewetenschappen

Eva Kelder

Bachelorstudent Communicatie- en Informatiewetenschappen
Eva Kelder
Eva Kelder

Over Eva

Ik ben Eva, 20 jaar oud en studeer communicatie- en informatiewetenschappen aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Momenteel zit ik in het derde jaar van deze studie. Ik ben opgegroeid in Haren en woon nu al twee jaar in een studentenhuis in Groningen. Naast het studeren ben ik actief geweest bij mijn studievereniging Commotie en besteed ik veel tijd aan mijn studentenvereniging.

Waarom Communicatie- en informatiewetenschappen?

De keuze om deze studie te gaan doen heb ik niet zomaar gemaakt. Voordat ik aan deze studie begon heb ik een jaar MWD op de Hanzehogeschool in Groningen gedaan. Deze studie beviel mij echter niet en ik wou meer uitdaging waardoor ik besloot naar de universiteit te gaan. Na mij verdiept te hebben in meerdere studies besloot ik CIW te gaan studeren. Ik ben geïnteresseerd in hoe de communicatie van bedrijven en bijvoorbeeld scholen en ziekenhuizen verloopt en hoe dit beter kan. Hier wordt veel aandacht aan besteed in de studie. Ook besteed je veel tijd aan mondeling en schriftelijke vaardigheden en leer je onderzoeken wat ik erg leuk vind om te doen.

Waarom Groningen?

De keuze om in Groningen te studeren is een van mijn beste keuzes geweest. Ik kom uit Haren, een dorpje vlakbij Groningen en mijn broers en zus studeerden ook al in Groningen. Ondanks dit heb ik nog wel op open dagen in andere steden gekeken maar er kon niks op tegen Groningen. Groningen is een echte studentenstad waar van alles te beleven is. Er wonen erg veel studenten en door de vele verenigingen krijg je de kans om je optimaal te ontwikkelen. Er is een gezellige sfeer in de stad en bijna alles is op loopafstand.

Toekomst

Zodra ik mijn bachelor afrond wil ik graag een van de vele masters gaan volgen die aansluiten op deze studie. Wat ik precies wil gaan doen weet ik nog niet, vandaar ook dat ik een keuze heb gemaakt voor een redelijk brede studie. Ik kan nog alle kanten op. Volgend jaar wil ik een minor erbij gaan volgen van rechten. Dit is ook iets wat de studie aanbiedt, je kan er voor kiezen binnen je bachelor vakken van een andere faculteit te volgen.

Gouden tip

Denk bij jou studiekeuze goed na wat jij nou echt interessant vindt om te studeren, dit maakt de studie een stuk leuker. Als je besluit om communicatie- en informatiewetenschappen te gaan doen word dan lid van de studievereniging Commotie! Bij deze vereniging kan jij verschillende commissies doen, van een congres organiseren tot de borrels organiseren. Studiematen kunnen je goed helpen binnen je studie wat een echte toevoeging is.

Laatst gewijzigd:20 december 2017 13:17
printOok beschikbaar in het: English