Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOnderwijs Faculteit der LetterenBachelorMinoren

Universitaire minor

De Universitaire minor (in totaal 30 ECTS) is een goede mogelijkheid de horizon tot buiten de opleiding uit te strekken: het gaat om samenhangende vakken die per definitie een sterk interdisciplinair karakter hebben. Een universitair minorpakket volg je bij een andere faculteit of Letterenopleiding. Je maakt zo kennis met een ander wetenschapsgebied en krijgt inzicht in de daar gebruikte kennis, methodes en toepassingen. Je neemt als het ware een kijkje over de muur van je eigen opleiding heen en leert zo hoe andere disciplines denken en werken.

Let op - in een enkel geval is vanwege overlap met vakken in de major, toegang tot de universitaire minor niet mogelijk:

  • toegang tot deel 1a van de universitaire minor Art and Religion is niet mogelijk voor studenten van de bachelor Kunstgeschiedenis
  • toegang tot de universitaire minor Politiek en Bestuur (Faculteit Rechtsgeleerdheid) is slechts onder voorwaarden mogelijk voor studenten van de bachelor IBIO. In verband met gedeeltelijke overlap met verplichte majoronderdelen, kunnen deze studenten deze universitaire minor alleen volgen in de volgende samenstelling:

*    Bestuursrecht voor niet-juristen (RGABE70305)
*    Elementaire Bestuurskunde (RGBBE01005)
*    Inleiding Recht voor niet- juristen (RGAAR70105)
*    Denken over Democatie en Rechtsstaat (RGBRF00105)
*    Recht, Religie en Samenleving (RGAPR90805)
*    Theorie Sociale Wetenschappen (RGBBE00205)

Meer informatie bij je studieadviseur

Laatst gewijzigd:01 mei 2018 14:23
printView this page in: English