Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOnderwijs Faculteit der LetterenBachelorMinoren

Career Minor

De career minor (30 ECTS) is een minor die je voorbereidt op de arbeidsmarkt. Het biedt een geïntegreerd programma, waarin een stage bij een bedrijf of organisatie of een projectopdracht centraal staat.

De career minor bestaat uit twee blokken: eerst volg je 3 vakken (15 ECTS) aan theorie en voorbereiding, waarin het opdoen van verschillende vaardigheden centraal staan. Daarna doe je een stage of je werkt in een projectteam (in beide gevallen ook 15 ECTS). Zonder de voorbereiding in blok 1 is het niet mogelijk een stage of projectopdracht te doen.

Blok 1 - Voorbereiding (15 ECTS)

Tijdens het eerste blok volg je drie theoretische modules van 5 ECTS waarin je verschillende vaardigheden opdoet. Het vak 'Practical Preparation' (5 ECTS, Engels) introduceert diverse maatschappelijke en professionele onderwerpen. De module neemt de situatie in Nederland als uitgangspunt, maar hanteert een sterk internationaal en kritisch perspectief. Bij de module 'Personal Leadership' (5 ECTS, Engels/Nederlands), leer je op professioneel niveau te communiceren en door kritische zelfreflectie je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. Daarnaast volg je het vak 'Humanities at work' (5 ECTS, Engels/Nederlands), waar je strategisch ondernemerschap analyseert. Bij alle vakken krijg je een specifieke (team)opdracht mee.

Blok 2 - Stage of project (15 ECTS)

Tijdens het tweede blok maak je de keuze of je een stage wilt volgen of in teamverband wilt werken aan een projectopdracht. Als je een stage wilt doen, zoek je deze zelf. In de 7 weken van de stage werk je voor de opdrachtgever een vraagstuk uit dat gerelateerd is aan de theorie in het eerste blok. Het uitwerken van dit vraagstuk resulteert in een stagerapport, dat tevens dient als een advies voor jouw opdrachtgever.

Als je liever met een project in teamverband aan de slag gaat, kan je kiezen voor een projectopdracht of een business start-up project. In teams van zeven bachelorstudenten werk je creatief samen aan echte casussen. Gedurende 8 weken zullen de teams werken aan een advies voor een organisatie met behulp van professionele experts en academici. Voor het business start-up project zetten studenten hun eigen onderneming op door het ontwikkelen van hun eigen business plan.

Laatst gewijzigd:04 oktober 2017 17:38
printOok beschikbaar in het: English