Over onsFaculteit der Letteren

IMAKA lezing

Wanneer:ma 29-05-2017 om 19:30
Waar:Arctisch Centrum, A-weg 30

Op 29 mei a.s. verzorgt dr. Marjolein Stern een lezing voor IMAKA over “Vikingen in het poolgebied”.

De Scandinaviërs van de Vikingtijd staan bekend om hun verre reizen. Hun tochten brachten hen ook tot in het noordelijk poolgebied. In deze lezing reizen we de Vikingen achterna in oostelijke richting door het hoogste noorden van Zweden en Finland en westwaarts via IJsland naar Groenland en verder. Verschillende arctische activiteiten van de Vikingen zullen aan bod komen, van ontdekkingstochten, tot handel, tot kolonisatie. Daarnaast vinden we in de verhalen die later in de middeleeuwse saga’s zijn opgetekend arctische landschappen terug als het decor voor fantastische avonturen.

Dr. Marjolein Stern is gepromoveerd op Vikingcultuur en is op dit moment subsidie-adviseur bij de Faculteiten Letteren resp. Theologie en Godsdienstwetenschappen van de RuG.

De lezing wordt gehouden op het Arctisch Centrum, A-weg 30 te Groningen en begint om 19.30 uur. Kosten (incl. koffie/thee): € 2,-.