Over onsFaculteit der Letteren

Start cursus 'Proza Oost-Europa' door Nederland-Rusland Centrum RUG

Wanneer:di 25-10-2016 15:00 - 17:00
Waar:2e verdieping, Universiteitsbibliotheek Groningen

Vanaf 25 oktober is het mogelijk om bij het Nederland-Rusland Centrum van de Rijksuniversiteit Groningen een cursus Proza Oost-Europa te volgen. De cursus bestaat uit zes colleges van twee uur, waarin het korte verhaal behandeld wordt aan de hand van voorbeelden uit de Russische en Oost-Europese literatuur.

Sommige van de voorgestelde werken zijn wereldberoemd (De dame met het hondje, De dood van Ivan Iljitsj, De neus), andere behoren tot de canon van de Oost-Europese literatuur. Het is een kleurrijk groepsportret – naast Tolstoj, Toergenjev en Tsjechov, de Hongaarse schrijvers Imre Kertész en Peter Esterhazy, de Poolse Olga Tokarczuk, de Bosnische Aleksander Hamon en de Bulgaarse Alek Popov. De meeste werken zijn vertaald in het Nederlands, enkele in het Duits of Engels. Iedere cursist zal ten minste drie van de voorgestelde werken lezen.

Docent: dr. Elka Agoston-Nikolova
Data: 6 colleges:  dinsdag van 15:00-17:00 uur  (start 25/10/2016)
Prijs: € 115, incl. BTW voor HOVO-cursisten en andere geïnteresseerden
€ 165, excl. BTW voor tolken- en vertalers in het kader van de verplichte bijscholing (10 PE-punten)
Plaats: Centre for Russian Studies 2e verdieping, Universiteitsbibliotheek Groningen, Broerstraat 4, 9712 CP  GRONINGEN

Nederland-Rusland Centrum

Het NRCe is het initiatief van de Rijksuniversiteit Groningen en heeft tot doel om zo contacten tussen het bedrijfsleven en de overheden van Nederland en Rusland te stimuleren en te begeleiden.