Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der Letteren

Workshop Biografie Instituut: Presidential Biography

Wanneer:vr 29-04-2016 14:00 - 17:00
Waar:Groningen

Op vrijdag 29 april zal in Groningen onder auspiciën van het Biografie Instituut de workshop ‘Presidential Biography’ plaatsvinden. Onder de sprekers bevinden zich onder meer prof. Joanny Moulin, dr. Lindie Koorts, prof. Doeko Bosscher, Nigel Hamilton, Jonne Harmsma en prof. Hans Renders. Op het symposium zullen experts ingaan op het onderwerp van de presidentiële biografie, een belangrijk maar ook omstreden subgenre in het veld van de biografie. De bijdragen zullen gaan over de geschiedenis en inhoud van het genre, de biografie in de historische en politieke wetenschappen, en presidentiële biografieën als focuspunten in de publieke sfeer (geschiedschrijving en politieke opinie/ideologie, eigenaarschap van geschiedenis). De workshop zal van 14.00 tot 17.00 uur plaatsvinden.

Zie voor meer informatie de workshopbrochure.

printView this page in: English