Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der Letteren

College NooderZomerSchool: 'Watching the detectives. Over de detective als superheld' door dr. Thijs Lijster

Wanneer:za 29-08-2015 21:00 - 21:45
Waar:Noorderplantsoen

Ooit was de detective de verbeelding van de grootste Verlichtingsidealen: de Waarheid en de Gerechtigheid. Eerst verdween Gerechtigheid, nu ook de Waarheid. En de dader, dat zijn wij zelf. Cultuurfilosoof Thijs Lijster neemt u mee in zijn onderzoek naar onze blijvende fascinatie voor de detective, aan de hand van fragmenten uit populaire series als Sherlock en films als The Maltese Falcon en Inherent Vice.

Deze lezing wordt ingeleid door Dorien Meijer. Zij studeerde communicatiekunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en werkte onder andere als communicatiemedewerker bij het Ministerie van Financiën en bij PostNL. Op dit moment is ze werkzaam als Lean Consultant bij de Rabobank.

Noorderzomerschool

Dit college maakt onderdeel uit van de NoorderZomerSchool.

NoorderZomerSchool
NoorderZomerSchool
printView this page in: English