Over onsFaculteit der Letteren

College NoorderZomerSchool: 'Imagining Jazz pasts at the borders of European festival culture' door dr. Kristin McGee

Wanneer:wo 26-08-2015 21:00 - 21:45
Waar:Noorderplantsoen

Deze presentatie vertelt over de huidige fascinatie voor muziekculturen uit het verleden, een verschijnsel waarvoor muziekjournalist Simon Reynolds de term ‘Retromania’ verzon. Door vergelijking van het oorsprong van het Europese muziekfestivalcultuur met de hedendaagse zwaar geprofessionaliseerde festivalnetwerken, zal blijken hoe populaire jazzartiesten zoals Caro Emerald behendig beelden uit een verzonnen jazzverleden in hun presentatie verwerken, om het Europese publiek te behagen en te vermaken.

Deze lezing wordt ingeleid door Dorien Meijer. Zij studeerde communicatiekunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en werkte onder andere als communicatiemedewerker bij het Ministerie van Financiën en bij PostNL. Op dit moment is ze werkzaam als Lean Consultant bij de Rabobank.

NoorderZomerSchool

Dit college maakt onderdeel uit van de NoorderZomerSchool.

NoorderZomerSchool
printOok beschikbaar in het: English