Over onsFaculteit der Letteren

Voorlichtingsdag voor ouders van aankomende studenten

Wanneer:za 10-10-2015 10:30 - 16:00
Waar:Academiegebouw, Broerstraat 5

Ouders van studiekiezers blijken veel vragen te hebben over alles wat met studeren aan een universiteit te maken heeft. Om die vragen te beantwoorden en om u in de gelegenheid te stellen een indruk te krijgen van de RUG en studeren in de stad Groningen organiseren we deze voorlichtingsdag. Voor alle duidelijkheid: het is een algemene voorlichting over studeren in Groningen. Het gaat niet over de inhoud van de opleidingen die de RUG aanbiedt.

Voor wie is deze voorlichtingsdag?

De voorlichtingsdag in oktober is voor ouders van scholieren die in 5 of 6 vwo zitten en aan de Rijksuniversiteit Groningen willen studeren. Deze voorlichtingsdag is uitsluitend bedoeld voor ouders, niet voor de scholieren zelf. Voor hen hebben we andere voorlichtingsdagen zoals de Open dag.

Programma

De dag begint met een gezamenlijk ochtendprogramma, waarin studieadviseurs en studenten vertellen over de universiteit, studeren en studiebegeleiding. Na de lunch maakt u een keuze uit verschillende activiteiten. Zo zijn er lezingen en presentaties over het vinden van een kamer, studiekeuze, het honours college, studiekosten en studieondersteuning. Er is een informatiemarkt met stands op het gebied van o.a. studiefinanciering, inschrijving, keiweek (introductieperiode) , sport en cultuur. Als u buiten de hectiek van de informatiemarkt om even rustig met een studentendecaan wilt praten over studiekeuze, studeren met een functiebeperking, geldzaken of andere privacygevoelige kwesties, dan kunt u terecht op het inloopspreekuur van de studentendecanen. Vindt u het leuk een student van een bepaalde studie te spreken? Kom dan naar de Meet & Greet! Ook kunt u deelnemen aan een stadswandeling, georganiseerd en begeleid door studenten van GroningenLife!.

U kunt zich vanaf half september via deze website aanmelden.

Belangrijk: bent u in maart al naar een voorlichtingsdag voor ouders geweest? Het programma is exact hetzelfde, het heeft inhoudelijk dus geen meerwaarde om deze voorlichtingsdag tweemaal te bezoeken.