Over onsFaculteit der Letteren

Wanneer:ma 28-09-2015 20:00 - 21:30
Waar:Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen
Joost de Vries

Op maandagavond 28 september zal Joost de Vries, gastschrijver aan de RUG, zijn tweede openbare lezing geven met als thema: 'Eeuwige jongensdromen'. De lezing is voor iedereen toegankelijk.

Over J.D. Salinger, Haruki Murakami en vooral niet volwassen willen worden

Superhelden domineren de bioscopen, Young Adult-romans bestormen de bestsellerlijsten, en niemand weet voor z’n dertigste wat hij wil gaan doen met zijn leven. Toch? Aan de hand van literatuur, film en televisie spreekt Joost de Vries over wat het betekent om in een cultuur te leven waarin het etiket ‘volwassen’ zo lang mogelijk wordt vermeden. Een lezing over onder andere J.D. Salinger en Haruki Murakami..

Kaarten en meer informatie

Webshop www.sggroningen.nl
Studium Generale Groningen
Oude Boteringestraat 13, Groningen
(050) 363 5463 | studium@rug.nl

Over het Gastschrijverschap

Sinds 1986 is aan de Rijksuniversiteit Groningen elk najaar een gastschrijver verbonden. De gastschrijver verzorgt openbare lezingen en een reeks werkcolleges. Gastschrijvers aan de Groningse universiteit waren onder meer Dick Hillenius, Doeschka Meijsing, Willem Wilmink, Monica van Paemel, Willem Jan Otten, Jean Pierre Rawie, Gerrit Krol, Nelleke Noordervliet, Bernlef, Rutger Kopland, Joost Zwagerman, Thomas Rosenboom, Bas Heijne, Koos van Zomeren, Tonnus Oosterhoff, Marjolijn Februari, Esther Jansma, Kader Abdolah, Arthur Japin, Annejet van der Zijl, Hans Aarsman, Marjoleine de Vos en Anne Vegter. In 2010 werd het 25-jarig bestaan gevierd met optredens en werkgroepen van diverse schri- jvers/zangers van popsongs, met Spinvis en Typhoon, Huub van der Lubbe en Stef Bos, Ellen ten Damme en Jan Rot en Freek de Jonge. De organisatie van het Gastschrijverschap is in handen van de RUG en Studium Generale Groningen.