Skip to ContentSkip to Navigation
Faculty of Arts

Documentaire i.s.m. Imaka: De vergeten held, Sjef van Dongen

Wanneer:ma 01-06-2015 om 19:30
Waar:Groninger Forum Images, Hereplein 73, Groningen

Op maandag 1 juni om 19.30 uur vertoont het Groninger Forum in samenwerking met IMAKA De vergeten held, Sjef van Dongen.

Deze documentaire over de beroemde Nederlandse poolheld Sjef van Dongen laat zich vertellen als een spannend jongensboek. In 1928 stonden wereldwijd de kranten vol met artikelen over de Italia-expeditie van Umberto Nobile, die met een zeppelin over de Noordpool probeerde te vliegen. De expeditie was echter niet succesvol en de zeppelin verdween middenin het poolgebied. Sjef van Dongen vervulde een belangrijke rol in de zoektocht naar de vermiste Nobile. In Nederland stonden de kranten dan ook vol met Sjef van Dongen, een naam die nu weinig mensen nu nog kennen. Op 14 augustus 1928 keerde Sjef dan ook onder grote belangstelling terug in Nederland. De documentaire is gemaakt door de productiemaatschappij Hatsiekiedee.TV, die naar Spitsbergen afreisde om in de voetsporen van Sjef te treden en er een verrassende ontdekking deed. Welke ontdekking? Dat ziet u in deze documentaire. Regisseur Frans Mouws zal vooraf aan de film en korte inleiding houden.

Kaarten zijn online en aan de kassa te koop: www.groningerforum.nl