Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der Letteren

Spraakmakende Boeken lezing: Michel Houellebecq - Onderworpen door prof. Liesbeth Korthals Altes

Wanneer:do 24-09-2015 19:45 - 21:30
Waar:Academiegebouw (Offerhauszaal) - Broerstraat 5, Groningen

De eerste Spraakmakende Boeken lezing van dit jaar wordt geopend met een lezing over het boek Onderworpen (De Arbeiderspers, 2015) door Michel Houllebeck. De lezing vindt plaats op 24 september in de Offerhauszaal (Academiegebouw) en wordt verzorgd door prof. dr. Liesbeth Korthals Altes.

Onderworpen - Michel Houllebecq
Onderworpen - Michel Houllebecq

Opnieuw kon de timing van Houellebecqs nieuwe roman niet treffender. Soumission, waarin Frankrijk anno 2022 een Islamitische president verkiest, verscheen op de dag van de bloedige aanslag op de redactie van Charlie Hebdo, dat juist die week een fraaie karikatuur van Houellebecq op de cover had, naar aanleiding van de publicatie van de roman. Ironie van het toeval, of bewijs van de actualiteit van deze morsige en zwartgallige ‘profeet’? In deze lezing staan vragen en dilemma’s centraal die werk en persoon van Houellebecq steeds weer oproepen, vragen over zijn visie op Frankrijk en Europa, over literatuur als provocatie, maar ook over hoe we lezen, en waarom.

Over Spraakmakende Boeken

Spraakmakende Boeken is een jaarlijkse reeks van zeven lezingen over literatuur voor een breed publiek. Op zeven vaste avonden wordt een literair werk besproken dat op het moment sterk in de belangstelling staat. Vooraanstaande specialisten die veelal verbonden zijn aan de Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen, verzorgen deze lezingen. De lezing van 24 september wordt verzorgd door prof. dr. Liesbeth Korthals Altes.

Bezoek onze site voor het volledige Spraakmakende Boeken programma van 2015-2016.