Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der Letteren

Congres: Meer dan archeologie alleen (Beyond Archaeology)

Wanneer:wo 29-10-2014 om 10:00
Waar:Het Kasteel, Melkweg 1, 9718 EP Groningen


Op woensdag 29 oktober vindt een congres plaats over ‘het creëren van draagvlak voor de uitgangspunten van de archeologie’. Hoe maken we van het archeologisch belang een gedeeld belang waarin ook andere partijen een stem hebben?

8 topsprekers presenteren deze dag een aantal good practices. Reeds toegepaste methoden worden gedeeld om belangen te herkennen. Deelname is kosteloos, registreren is wel verplicht.

DIRECT REGISTREREN

Programma
10.00 - 12.30
Opening door Bote Wilpstra - Lid gedeputeerde Staten Provincie Groningen en Daan Raemaekers - Hoogleraar in Noordwest Europese archeologie, Faculty of Arts, University of Groningen / David Jennings - CEO van the York Archaeological Trust, UK / Anders Högberg - Professor afdeling cultuurwetenschappen, Linnaeus University Kalmar Zweden
12.30 - 13.30 Lunch
13.30 - 16.30
Monique van den Dries - Associate Professor at the Faculty of Archaeology of Leiden University / Bart Ramakers - Hoogleraar Historische/Nederlandse literatuur, Faculty of Arts, University of Groningen / Meindert Schollema - Burgemeester van de gemeente Pekela / Henny Groenendijk - Bijzonder hoogleraar Archeologie en maatschappij bij de Faculteit der Letteren, Universiteit Groningen en Archeoloog bij de Provincie Groningen. 16.30 Netwerkborrel

Het symposium richt zich op vakarcheologen bij universiteiten, overheden en bedrijven en op beleidsmakers bij gemeenten en provincies. Er is nadrukkelijk tijd ingeruimd voor debat tussen de deelnemers.

Registreer hier uw komst