Over onsFaculteit der Letteren

Imaka lezing: Linda Nijlunsing, over leven in Alaska

Wanneer:ma 26-05-2014 19:30 - 22:00
Waar:Arctisch Centrum, Aweg 30, Groningen. Ingang Herman Colleniusstraat

Op maandag 26 mei 2014 verzorgt Linda Nijsunsing een Imaka-lezing op het Arctisch Centrum in Groningen. Nijlunsing zal vertellen over haar leven in Alaska. Haar ervaringen daar waren de aanleiding voor het autobiografische boek Wildernisjaren.

Na het overlijden van haar moeder vertrekt de Groningse Linda Nijlunsing uit Nederland. Na vele omzwervingen belandt ze in Alaska, waar ze Jim ontmoet, een man die zich teruggetrokken heeft in de natuur en in zijn levensbehoeften voorziet door de jacht op pelsdieren en vissen.

Linda valt als een blok voor Jim en gaat bij hem wonen in zijn hut aan de Yukon-rivier, tientallen kilometers van de bewoonde wereld. Linda beheert de moestuin, ze vangt zalm, ze leert sledehonden mennen, stekelvarkens schieten en elanden villen. Samen met Jim zet ze klemmen voor marters en wolven. Ze past zich volledig aan zijn leven aan en trotseert de barre omstandigheden. Makkelijk is dat niet, ze voelt zich soms eenzaam en bang. Jim windt er geen doekjes om; hij zoekt een vrouw die zijn leven makkelijker maakt. Als Linda zwanger wordt realiseert ze zich dat ze die uitspraak veel letterlijker had moeten nemen dan ze aanvankelijk dacht.

Het boek Wildernisjaren zal na afloop van haar lezing verkrijgbaar zijn.

Wanneer 26 mei 2014

Hoe laat 19:30 uur

Waar Arctisch Centrum, Aweg 30, Groningen. Ingang Herman Colleniusstraat

Toegang € 2,00, studenten € 1,00.

Imaka.info@gmail.com