Skip to ContentSkip to Navigation

Language Centre

Express yourself <> understand the world
Language Centre Testing Language Centre English Test

Talencentrumtoets Engels

Studenten, aspirant-studenten en onderzoekers die voor een subsidie, beursaanvraag, opleiding, onderzoek of stage in het buitenland een verklaring van hun niveau Engels nodig hebben, kunnen bij het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) een toets Engels afleggen: de Language Centre English Test (LCET). Deze toets test alle 4 vaardigheden: spreken, luisteren, schrijven en lezen.

De meeste universiteiten en organisaties willen dat alle vaardigheden op het certificaat komen te staan. Soms hoeven kandidaten maar op 1 of 2 vaardigheden getoetst te worden. Voordat u zich aanmeldt voor de Talencentrumtoets, raden wij u aan bij de betreffende universiteit of organisatie na te vragen of onze toets daar volstaat als bewijs van uw niveau in de Engelse taal.

De toets wordt gewoonlijk één of twee keer per maand afgenomen; u wordt na opgave ingedeeld in een van de sessies. Het is niet toegestaan om een woordenboek te gebruiken tijdens de toets.


Toetsdata

Je kunt je tot 7 dagen van te voren online inschrijven voor een toets. Daarna kun je je nog tot 2 dagen van te voren aan de balie inschrijven. Data voor toetsen na maart worden in februari online gezet.

Cursuscode Datum Tijd spreekvaardigheid tussen Tijd schrijf-, lees- en luistervaardigheid Inschrijven
40494 Maandag 23 maart 13.00-17.00 9.00-12.00 online inschrijven
41482 Maandag 6 april 13.00-17.00 9.00-12.00 online inschrijven

Aanmelden voor de toets

Bekijk eerst de toetsdata (zie hierboven) en lees de Aanmeldingsprocedure voor de toets en de extra informatie goed door.

Schrijf je daarna in voor één van de toetsdata via de online inschrijflink.

Toetsduur en toetsvorm

U krijgt 4 uur om de toets te maken, inclusief pauzes tussen de verschillende toetsonderdelen:

1. Spreekvaardigheid – individueel en in tweetallen opdrachten uitvoeren (20 minuten).
2. Schrijfvaardigheid – een wetenschappelijk opstel schrijven (60 minuten).
3. Luistervaardigheid – luisteren naar 2 korte luisterteksten over algemene onderwerpen op academisch niveau en meerkeuzevragen beantwoorden (30 minuten).
4. Leesvaardigheid – 2 artikelen lezen over algemene onderwerpen op academisch niveau en meerkeuzevragen en zogenoemde matchingvragen beantwoorden (45 minuten).

Voorbereiding en meer informatie over de inhoud van de toets

Meld je aan voor de 2 uur durende workshop die wij elke maand geven om je intensief voor te bereiden op de LCET. Bekijk hier onze overige voorbereidingstips.

Tarieven

  • Alle vaardigheden: € 165
  • Alle vaardigheden plus feedback: € 210
  • Feedback achteraf aangevraagd: € 85

  • 1 vaardigheid: € 90
  • 1 vaardigheid plus feedback: € 110
  • Feedback achteraf aangevraagd: € 45

Toetsresultaten

Binnen 10 werkdagen na de toets ontvangt u de resultaten. De toetsresultaten geven een beeld van het niveau in elke getoetste vaardigheid. De resultaten worden opgesteld in termen van het Common European Framework (CEFR). De niveauomschrijvingen gaan van B1 (enigszins gevorderd) tot C2 ((bijna) moedertaal). Op het certificaat staat een beschrijving van de 4 niveaus met een indicatie van vergelijkbare scores op de IELTS- en TOEFL-toetsen voor de Engelse taal. Bij deze toets is dan ook geen sprake van slagen of zakken; de betreffende universiteit of organisatie bepaalt welk niveau voor de studie of het programma vereist is.

Indien nodig kunt u de toets na 3 maanden nogmaals afleggen.

Certificaat

Binnen 10 werkdagen na de toets ontvangt u het certificaat.


Veelgestelde vragen (FAQ)

  • Hoe kan ik me voorbereiden op een studie of onderzoek in een Engelstalige omgeving?
  • Hoe kan ik me het beste voorbereiden op de toets?
  • Is de LCET hetzelfde als IELTS of TOEFL?

Meer veelgestelde vragen

Laatst gewijzigd:20 februari 2020 09:47
printView this page in: English