Skip to ContentSkip to Navigation
TalencentrumOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Talencentrum

Express yourself <> understand the world
TalencentrumTaalcursussenEngelsCursussen Engels voor Universiteitsmedewerkers

Communicatieve vaardigheden Engels voor managers van een internationaal team

Duur:10 contacturen.
Studiebelasting:10 uur les en 10 uur zelfstudie.
Bedoeld voor:Managers, Engels mondelinge en schriftelijke vaardigheden op CEFR-niveau B2/C1.


De cursus is bedoeld voor professionals die zakelijk Engels op gevorderd niveau nodig hebben in hun contacten met internationale collega’s of klanten. De cursus richt zich op zeer praktische zaken als:

 • vergaderingen voorzitten en een agenda opstellen
 • formele brieven schrijven en notuleren
 • onderhandelen en discussiëren
 • een project of plan presenteren
 • interculturele aspecten
 • individuele feedback op geschreven teksten

Cursusmaterial

 • Key Business Skills
  Barry Tomalin
  Collins English for Business
  ISBN : 9780007488797

Taal- en Cultuurbeleid van de RUG

Binnen de RUG is vanaf 2014, in overleg met studenten en medewerkers uit alle lagen van de organisatie, een Taal- en Cultuurbeleid (TCB) vastgesteld. Het Talencentrum was nauw betrokken bij de beschrijving en concretisering van dit beleid en levert in de periode 2014-2018 een wezenlijke bijdrage aan de uitvoering van dit beleid door actief gerichte ondersteuning te bieden aan faculteiten en diensten, ondersteunde staf, docenten en studenten. De ondersteuning betreft dan vooral taalvaardigheden en interculturele competenties. Zie ook de website van het TCB.

Voor meer informatie over het organiseren en/of volgen van een cursus Engels bij het Talencentrum in het kader van het Taal- en Cultuurbeleid kunt u contact opnemen met Annet Huisman (englishsection@rug.nl).

Cursus op maat

Het Talencentrum kan op basis van uw wensen een nieuwe cursus ontwikkelen of we kunnen een bestaande cursus aan uw situatie aanpassen. Cursussen op maat kunnen een-op-een worden gegeven, in kleine groepen of grote organisaties. Ze kunnen worden gegeven in de vorm van presentaties, korte workshops, langere trainingen of competentie-ontwikkelingstrajecten. De cursus kan ook als een reeks workshops op maat worden aangeboden, afgestemd op specifieke functies en afdelingen binnen de RUG. Aanvraagformulier cursussen Engels

Laatst gewijzigd:26 oktober 2017 11:55
printView this page in: English