Skip to ContentSkip to Navigation
TalencentrumOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Talencentrum

Express yourself <> understand the world
TalencentrumTaalcursussenNederlands

Wanneer beginnen de cursussen Nederlands?


Cursussen Nederlands

Het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) geeft op verschillende momenten in het jaar cursussen Nederlands: van beginnerscursussen tot op een niveau na het Staatsexamen. De cursussen zijn bedoeld voor cursisten met een hogere opleiding en zijn een goede voorbereiding op het Staatsexamen Nederlands als Tweede taal, programma II (staatsexamen NT2).

Meer informatie over:

Type cursus: ‘intensiteit’

Het Talencentrum organiseert reguliere en intensieve trainingen. Deze ‘intensiteit’ geeft aan hoe vaak een taaltraining per week plaatsvindt:

  • een ‘reguliere’ training: 1 of 2 keer per week 2 uur les
  • een ‘intensieve’ training: 5 keer per week 3,5 uur les

Het totaal aantal uren per training blijft hetzelfde, alleen de frequentie is anders. De meeste trainingen hebben een omvang van 26/24 uur, 50 uur of 75 uur.

Een voorbeeld

De meeste trainingen behandelen een ‘half’ (0>A1) of een ‘heel’ taalniveau (0>A2). Als u Nederlands wilt leren van 0 naar B2, heeft u drie ‘hele’ trainingen nodig, van 0>A2, van A2 naar B1 en van B1>B2. U kunt bijvoorbeeld van februari tot mei een reguliere cursus 0>A2 volgen, in de zomer een intensieve cursus van A2>B1, en in het najaar een regulier of semi-intensieve cursus B1>B2.

Jaarplanning

Laatst gewijzigd:17 mei 2018 10:38
printView this page in: English