Skip to ContentSkip to Navigation
TalencentrumOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Talencentrum

Express yourself <> understand the world
TalencentrumTaalcursussenNederlandsTraining op maat

Voorbeeld: Schrijfvaardigheid via e-mail

Duur:10 weken, de cursus kan op ieder moment van start gaan.
Studiebelasting:40 uur (± 4 uur per week).
Bedoeld voor: Deelnemers die de (gewone) schrijfvaardigheidscursus van het Talencentrum hebben gedaan en daarna het advies hebben gekregen om deze (vervolg)cursus te doen en cursisten die op het spreekuur of via e-mail dit advies hebben gekregen. Uw schrijfvaardigheid ligt op minimaal CEFR niveau B2.

Cursusomschrijving

U oefent uw schrijfvaardigheid op het gebied van opbouw, stijl, woordkeus, grammatica en spelling. U stuurt teksten op van in totaal ongeveer 5/6 pagina's naar de docent, Margaret van der Kamp. De docent beoordeelt of uw schrijfvaardigheidsniveau aansluit bij het niveau van de cursus. Wanneer dat het geval is, wordt op basis van de teksten een lijst van 10 aandachtspunten opgesteld en een opzet voor een cursus van 10 weken gemaakt.

Er wordt een planning gemaakt waarin staat wanneer u en de docent oefeningen en schrijfopdrachten van elkaar kunnen verwachten. U moet rekenen op een tijdsinvestering van ongeveer 4 uur per week. Aan het einde van de cursus krijgt u een opdracht om een lange tekst (4 à 5 pagina's) te schrijven die de docent corrigeert op de besproken aandachtspunten. Aan het einde van de cursus heeft u CEFR-niveau C1.

Inschrijving

De docent geeft aan het secretariaat van het Talencentrum door dat u zich wilt inschrijven voor de cursus. Het secretariaat neemt daarna contact met u op.

Tarieven

Student Korting Vol
€ 700 € 700 € 727,50

Lesmateriaal

(niet bij de cursusprijs inbegrepen)

  • Nederlandse grammatica voor anderstaligen
    ISBN 9789055170142
    Prijs: ± € 44,-
Laatst gewijzigd:16 november 2018 15:13
printView this page in: English