Skip to ContentSkip to Navigation
TalencentrumOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Talencentrum

Express yourself <> understand the world
TalencentrumTaalcursussenNederlandsTraining op maat

Voorbeeld: Medisch Nederlands

Duur:8 bijeenkomsten, de cursus kan op ieder moment van start gaan.
Studiebelasting:8 bijeenkomsten van 1,5 uur en 28 uren zelfstudie.
Bedoeld voor: Anderstalige (tand)artsen die het Staatsexamen NT2 II hebben gedaan of een vergelijkbaar niveau hebben (CEFR niveau B2). U wilt u voorbereiden op het onderdeel Nederlandse taal en communicatievaardigheden van het assessment van het CIBG voor artsen en tandartsen die in het buitenland hun diploma hebben behaald.

Cursusomschrijving

U wordt voorbereid op het taalassessment voor buitenlandse (tand)artsen (dat door het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen is ontwikkeld), waarbij u naar aanleiding van een populairwetenschappelijk artikel getoetst wordt op het weergeven van de hoofdgedachte, het houden van een presentatie, het voeren van een gesprek met een patiënt en het schrijven van een verslag.

In de cursus staat de communicatie tussen arts en patiënt centraal. Belangrijke onderdelen hierbij zijn het benodigde vocabulaire en taalhandelingen zoals: informeren, vragen stellen, adviseren, geruststellen, uitleggen en overtuigen. In zelfstudie moet veel tijd besteed worden aan het leren van het vocabulaire, het lezen van teksten, het beluisteren van gesprekken, het maken van oefeningen en het schrijven van verslagen.

Inschrijving

Deelnemers die het Staatsexamen NT2 II hebben behaald, kunnen zich voor deze cursus inschrijven via een intakegesprek met een docent Nederlands. Om een afspraak te maken voor een intakegesprek, stuurt u uw contactgegevens naar talencentrum@rug.nl. Wij nemen dan weer contact met u op.

Tarieven

Student Korting Vol
€ 1742,50 € 1742,50 € 1815

Uw taalniveau Nederlands

Bij inschrijving dient u het diploma Staatsexamen NT2 II mee te nemen. Belangstellenden die het Staatsexamen NT2 II niet hebben gedaan maar wel een gelijkwaardig niveau hebben, kunnen via het secretariaat een afspraak maken met een docent voor een advies over het niveau.

Informatie over het assessment

Voor specifieke informatie over het assessment en de aanmelding voor het assessment kunt u contact opnemen met: www.bigregister.nl (tel: 0900 89 98 225 of info@ribiz.nl).

Lesmateriaal

(niet bij de prijs inbegrepen)

  • Hoe zit het met staan? (inclusief cd-rom)
    L.M. Bekedam en L.H.M. van Palenstein Helderman-Susan (Uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum)
    ISBN: 9789-0313-4613-4
    Prijs: ± € 80,-
Laatst gewijzigd:16 november 2018 15:15
printView this page in: English