Skip to ContentSkip to Navigation
TalencentrumOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Talencentrum

Express yourself <> understand the world
TalencentrumTaalcursussenNederlands

Intensiteit standaardcursussen


Intensief

Deze cursussen duren 3 weken en hebben een tijdsinvestering van 50 lesuren* en 50 à 60 uur zelfstudie. De lessen zijn van maandag t/m vrijdag. Per dag is er 3,5 uur les, inclusief een pauze. Naast de lessen besteedt u per dag 3 à 4 uur aan huiswerk en zelfstudie. De belasting per week is ongeveer die van een volledige baan.

Bij de intensieve cursussen is het vanwege het hoge tempo noodzakelijk dat u elke dag aanwezig bent en voldoende tijd heeft voor het uitvoeren van het huiswerk. Zeker de eerste 3 dagen zijn belangrijk, anders kunnen we niet garanderen dat de cursus met het gewenste niveau wordt afgesloten. Deze cursus is geschikt voor cursisten die:

  • naast de cursus niet werken of studeren of veel andere verplichtingen hebben;
  • al eerder een andere taal geleerd hebben;
  • zich in het Engels goed verstaanbaar kunnen maken op minimaal CEFR-niveau B1;
    • u kunt uw taalniveau bijvoorbeeld testen met Dialang.
  • weinig moeten oefenen om nieuwe dingen te leren.

Van de cursisten wordt een grote mate van zelfstandigheid verwacht bij het maken van het huiswerk en het doen van zelfstudie.

Regulier

Bij deze cursussen heeft u 1 of 2 keer per week les. De meeste cursussen hebben een tijdsinvestering van 50 lesuren* (2 x 2 uur les per week) en ± 50 à 60 uur zelfstudie, maar we bieden ook een cursus CEFR-niveau 0>A1 aan met 26 lesuren* (1 les van 2 uur per week) en 25 à 30 uur zelfstudie. Tijdens elke les is er een korte pauze.

Een reguliere cursus is geschikt voor cursisten die het Nederlands willen leren naast hun werk of studie, en voor mensen die nog nooit een andere taal geleerd hebben. Ook mensen die niet zo goed Engels spreken en die verwachten moeite te hebben met het leren van het Nederlands passen goed in deze cursus.

Lesduur

Een lesuur duurt 50 minuten (exclusief pauze). Er is geen academisch kwartiertje: alle colleges en cursussen beginnen universiteitsbreed op het hele uur.

Laatst gewijzigd:03 januari 2019 11:42
printView this page in: English