Skip to ContentSkip to Navigation
TalencentrumOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Talencentrum

Express yourself <> understand the world
TalencentrumTaalcursussenNederlandsGroepscursussen Nederlands

B1 > B1/B2 voor inburgeraars (90 uur)

Duur:16 weken.
Studiebelasting:90 lesuren en 90 uren zelfstudie. Per week: 9 lesuren (3*3) en 9 tot 12 uren zelfstudie.
Bedoeld voor:Deelnemers die goed in het Nederlands kunnen communiceren, maar nog wel fouten maken (Nederlands CEFR niveau B1).

Deze cursus is bedoeld voor hogeropgeleide inburgeraars met een moedertaal die sterk afwijkt van het Nederlands. U hebt hierdoor wat meer tijd nodig om de taal te leren. De cursus bestaat uit 90 contacturen. In de cursus wordt de stof van B1>B1/B2 aangeboden en onderdelen uit Kennis van de Nederlandse Maatschappij (KNM). Ook is er aandacht voor studievaardigheden. Daarnaast is er logopedische ondersteuning mogelijk.

Intakeprocedure

Let op: u heeft voor deze cursus het juiste advies nodig van uw huidige docent. Wanneer u zich voor een cursus op dit niveau wilt inschrijven en u nog niet eerder een cursus bij het Talencentrum heeft gevolgd, dan moet u eerst de Study Skills Test afleggen.

Rooster

Periode Dag en tijd Inschrijven
12 februari - uiterlijk 31 mei 2018

maandag, woensdag en donderdag van 11:00-14:00 uur

gesloten

*Meld u aan voor de Talencentrumnieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons cursusaanbod en diensten.

Tarief

€ 1.250,-
Dit is inclusief lesmateriaal waaronder het boek Nederlands op Niveau. U krijgt dit boek de eerste les uitgereikt door de docent.

Inschrijven en betalen met een DUO-lening

U kunt bij het Talencentrum betalen met een DUO-lening voor een cursus Nederlands ter voorbereiding op het Inburgeringsexamen of Staatexamen NT2. De inschrijving bestaat uit de volgende stappen:

 1. Bezoek www.inburgeren.nl voor meer informatie over inburgeren.
 2. Vraag online een lening aan bij DUO. Hiervoor heeft u DigiD nodig. Online aanvragen worden sneller verwerkt dan papieren aanvragen.
 3. Bij inschrijving overhandigt u zo spoedig mogelijk een kopie/scan van de toekenningsbrief van uw DUO-lening. Wij hebben deze brief ruim voor de cursusstart nodig om de inschrijving af te kunnen ronden. Bij elke volgende inschrijving geeft u ons steeds een kopie/scan van het meeste recente overzicht van uw DUO-lening.
 4. Bezoek in de volgende gevallen eerst het spreekuur Nederlands:
  • u heeft niet eerder een cursus Nederlands bij het Talencentrum gevolgd;
  • u heeft langer dan 1 jaar geleden een advies over uw niveau ontvangen.
 5. Bekijk het overzicht van onze cursussen Nederlands en schrijf u online of aan onze balie in. Kies als betalingswijze 'DUO-lening voor inburgering via het Inburgeringsexamen of Staatsexamen NT2'.
 6. In de week voor de start van de cursus ontvangt u meer informatie over de cursus per e-mail.
 7. Tijdens de eerste les ontvangt u van uw docent 2 formulieren die u dient te ondertekenen en terug te geven aan de docent:
  1. Cursuscontract - de voorwaarden van uw cursustraject, opgesteld conform de eisen van Blik op Werk.
  2. DUO-factuur - de kosten voor uw cursus en het lesmateriaal. Het Talencentrum verstuurt de factuur naar DUO. DUO betaalt de factuur uit uw lening.
Laatst gewijzigd:21 februari 2018 16:49
printOok beschikbaar in het: English