Skip to ContentSkip to Navigation
TalencentrumOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Talencentrum

Express yourself <> understand the world
TalencentrumTaalcursussenNederlandsAlgemene groepscursussen

A2 > B1 (50 uur)

Cursussen Nederlands niveau 2 (A2 > B1)
Duur:13 weken (regulier); 3 weken (intensief).
Studiebelasting:50 lesuren en 50 uren zelfstudie.
Bedoeld voor:Deelnemers die Nederlands kunnen verstaan en zich kunnen redden in dagelijkse situaties (Nederlands CEFR niveau A2).

Uw niveau > spreekuur

Let op: wanneer u zich voor een cursus op dit niveau wilt inschrijven en u nog niet eerder een cursus bij het Talencentrum heeft gevolgd, dan dient u eerst het spreekuur te bezoeken voor een adviesgesprek. U kunt zich alleen inschrijven met een passend advies.

Cursussen Nederlands voor RUG-studenten en -personeel

Let op: voor bachelor- en masterstudenten en PhD's van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) bestaan speciale cursussen Nederlands. Deze cursussen worden deels of volledig vergoed door de Universiteit! Meer informatie over het rooster en de inschrijving voor beginnerscursussen Nederlands voor studenten en personeel.

Rooster 2019

Intensiteit Periode Dag Tijd Inschrijven
regulier 11 februari - 22 mei 2019 maandag en woensdag 18.00-20.00 gesloten
regulier 12 februari - 31 mei 2019 dinsdag en vrijdag 09.00-11.00 gesloten
regulier 12 februari - 23 mei 2019 dinsdag en donderdag 18.00-20.00 gesloten
Meld u aan voor de Talencentrumnieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons cursusaanbod en onze diensten.

Tarieven

Student Korting Vol
€ 379 € 632,50 € 705

Betalen met DUO-lening

LET OP: inburgeringsplichtige cursisten kunnen hun DUO-lening inzetten voor de betaling van taalcursussen Nederlands ,omdat het Talencentrum het keurmerk Blik op Werk heeft. Cursisten zijn nog inburgeringsplichtig zolang zij nog geen Inburgeringsdiploma of Staatsexamendiploma hebben gehaald.

Heeft men al Inburgering A2 gedaan, of Staatsexamens Programma I (B1) of II (B2), dan is men niet meer inburgeringsplichtig en kan men de DUO-lening niet meer inzetten voor de cursus. Wilt u uw DUO-lening inzetten voor deze cursus? Wacht dan met het afleggen van een examen tot na de cursus.

Lesmateriaal

Dit boek is niet bij de cursusprijs inbegrepen, maar u kunt het wel bij het Talencentrum kopen.

 • Nederlands in actie  
  B. de Boer, B. Lijmbach en M. van der Kamp (Uitgeverij Coutinho, 2012, 3e druk)
  ISBN: 9789046902981
  Prijs: € 42,50 (niet bij de cursusprijs inbegrepen)

  U kunt het boek op het secretariaat kopen wanneer u zich inschrijft voor deze cursus.

  Bij dit boek ontvangt u een individuele code voor een website met aanvullende oefeningen, luisterteksten, filmpjes en liedjes. Deze code is gekoppeld aan uw e-mailadres en de website heeft u nodig om goed te kunnen deelnemen aan de cursus. Wanneer u een boek overneemt van iemand anders zult u die persoonlijke code niet kunnen gebruiken, daardoor geen toegang hebben tot de website en dus niet goed kunnen deelnemen aan de cursus. U kunt echter de code los kopen via de uitgever Coutinho.

  Let op: bezit van boeken tijdens cursussen Nederlands is verplicht. Het kopiëren van boeken is wettelijk verboden. Cursisten worden niet toegelaten tot het volgende niveau als zij het boek niet bezitten. Als cursisten na 3 lessen nog geen boek hebben of alleen een kopie, worden ze uit de cursus verwijderd. In dat geval geldt de annuleringsregeling van het Talencentrum. Cursuskosten worden volledig in rekening gebracht en kunnen niet gerestitueerd worden. Een inschrijving kan niet kosteloos worden doorgeschoven worden naar een volgende cursus.

Laatst gewijzigd:13 februari 2019 09:02
printView this page in: English