Skip to ContentSkip to Navigation
TalencentrumOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Talencentrum

Express yourself <> understand the world
TalencentrumTaalcursussenNederlandsAlgemene groepscursussen

A1 > A2 voor inburgeraars (40 uur)

Duur:10 weken.
Studiebelasting:40 lesuren en 40 uren zelfstudie. Per week: 4 lesuren (2*2) en 4 tot 6 uren zelfstudie.
Bedoeld voor:Cursisten met CEFR niveau A1: u spreekt al een beetje Nederlands. U heeft de cursus Nederlands 0 > A1 bij het Talencentrum gevolgd of u heeft een vergelijkbaar niveau.

Deze cursus is bedoeld voor hogeropgeleide inburgeraars met een moedertaal die sterk afwijkt van het Nederlands. U hebt hierdoor wat meer tijd nodig om de taal te leren. De cursus bestaat uit 40 contacturen. In de cursus wordt de stof van A1>A2 aangeboden. Ook is er expliciet aandacht voor studievaardigheden.

Study Skills Test

Wanneer u zich voor een cursus op dit niveau wilt inschrijven en u nog niet eerder een cursus bij het Talencentrum heeft gevolgd, dan moet u eerst de Study Skills Test afleggen.

Rooster

Periode Dag Tijd Inschrijven
februari - juni 2019 Rooster en start inschrijving wordt nog bekend gemaakt.* Wilt u voor het eerst een cursus volgen bij het Talencentrum? Schrijft u zich dan eerst in voor de Study Skills Test.
*Meld u aan voor de Talencentrumnieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons cursusaanbod en diensten.

Tarieven

€ 525,-

Lesmateriaal

Dit boek is niet bij de cursusprijs inbegrepen, maar u kunt het wel bij het Talencentrum kopen.

 • Nederlands in gang (hoofdstuk 9 t/m 16)
  B. de Boer, M. van der Kamp, B. Lijmbach
  ISBN: 9789046905609 (3e druk)
  Prijs: € 40,-
 • Let op: bezit van boeken tijdens cursussen Nederlands is verplicht. Het kopiëren van boeken is wettelijk verboden. Cursisten worden niet toegelaten tot het volgende niveau als zij het boek niet bezitten. Als cursisten na 3 lessen nog geen boek hebben of alleen een kopie, worden ze uit de cursus verwijderd. In dat geval geldt de annuleringsregeling van het Talencentrum. Cursuskosten worden volledig in rekening gebracht en kunnen niet gerestitueerd worden. Een inschrijving kan niet kosteloos worden doorgeschoven worden naar een volgende cursus.
 • Bij dit boek ontvangt u een individuele code voor een website met aanvullende oefeningen, luisterteksten, filmpjes en liedjes. Deze code is gekoppeld aan uw e-mailadres en de website heeft u nodig om goed te kunnen deelnemen aan de cursus. U kunt de code los kopen via de uitgever Coutinho.

Inschrijven en betalen met een DUO-lening

U kunt bij het Talencentrum betalen met een DUO-lening voor een cursus Nederlands ter voorbereiding op het Inburgeringsexamen of Staatexamen NT2. De inschrijving bestaat uit de volgende stappen:

 1. Bezoek www.inburgeren.nl voor meer informatie over inburgeren.
 2. Vraag online een lening aan bij DUO. Hiervoor heeft u DigiD nodig. Online aanvragen worden sneller verwerkt dan papieren aanvragen.
 3. Bij inschrijving overhandigt u zo spoedig mogelijk een kopie/scan van de toekenningsbrief van uw DUO-lening. Wij hebben deze brief ruim voor de cursusstart nodig om de inschrijving af te kunnen ronden. Bij elke volgende inschrijving geeft u ons steeds een kopie/scan van het meeste recente overzicht van uw DUO-lening.
 4. Bekijk het overzicht van onze cursussen Nederlands.
 5. Heeft u:
  - in het afgelopen jaar nog geen cursus bij het Talencentrum gevolgd? Schrijf u dan eerst online in voor de Study Skills Test.
  - langer dan 1 jaar geleden een advies over uw niveau ontvangen, maar al wel de Study Skills Test succesvol gemaakt? Bezoek dan eerst het spreekuur.
 6. Schrijf u online of bij het secretariaat in voor de cursus of de wachtlijst. Kies als betalingswijze 'DUO-lening voor inburgering via het Inburgeringsexamen of Staatsexamen NT2'.
 7. In de week voor de start van de cursus ontvangt u meer informatie over de cursus per e-mail.
 8. Tijdens de eerste les ontvangt u van uw docent 2 formulieren die u dient te ondertekenen en terug te geven aan de docent:
  1. Cursuscontract - de voorwaarden van uw cursustraject, opgesteld conform de eisen van Blik op Werk.
  2. DUO-factuur - de kosten voor uw cursus en het lesmateriaal. Het Talencentrum verstuurt de factuur naar DUO. DUO betaalt de factuur uit uw lening.
Laatst gewijzigd:17 september 2018 10:36
printView this page in: English