Skip to ContentSkip to Navigation
TalencentrumOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Talencentrum

Express yourself <> understand the world
TalencentrumTaalcursussenNederlandsInburgerenExamenvoorbereiding

Staatsexamen NT2-I: Groepscursus voorbereiding

Duur:5-10 weken (2 of 4 lessen per week).
Studiebelasting:40 contacturen (20 groepsbijeenkomsten van 2 uur), aantal uren zelfstudie minimaal 3 uur per les.
Bedoeld voor: Cursisten die een cursus Nederlands tot op CEFR niveau B1 bij het Talencentrum hebben afgerond of op een andere manier dit niveau hebben bereikt.


De groepscursus Examentraining ter voorbereiding op het Staatsexamen NT2-I van het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) omvat 11 of 20 gemeenschappelijke bijeenkomsten, waarin de 4 vaardigheden van het examen worden getraind en een proefexamen wordt afgenomen. De cursus is niet gericht op verhoging van de algemene taalvaardigheid, daarvoor kunt u onze standaard groepscursussen Nederlands volgen.

Let op: het Staatsexamen NT2 programma I is bedoeld voor diegenen die willen werken of studeren op het niveau van MBO 3/4 (CEFR B1). Personen die willen werken of studeren op het niveau van HBO / universiteit (CEFR B2) dienen het Staatsexamen NT2 programma II af te leggen. Het is de bedoeling dat iemand, afhankelijk van zijn of haar opleidingsniveau, examen doet in Programma I óf II. Voor een hoger opgeleide die in werk of opleiding op zijn niveau wil functioneren, heeft het dus geen zin om eerst Programma I te doen.

Intakeprocedure

Let op: u heeft voor deze cursus het juiste advies nodig van uw huidige docent. Wanneer u zich voor een cursus op dit niveau wilt inschrijven en u nog niet eerder een cursus bij het Talencentrum heeft gevolgd, dan moet u eerst de Study Skills Test afleggen.

Rooster

Cursus Periode Dag Tijd Inschrijven
rooster en start inschrijving van de volgende cursusperiode worden nog aangekondigd*
*Meld u aan voor de Talencentrum nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons cursusaanbod en onze diensten.

Tarieven

Cursus Student Korting Vol
40 uur € 975 € 1.025 € 1.149

Groepsgrootte

Maximaal 10 personen.

Lesmateriaal

  • Vooruit! Voorbereiding op het Staatsexamen NT2 I
    Annet Berntsen, Merel Borgesius, Teun van Iperen
    ISBN: 978 90 8506 996 6
    Prijs: ± € 30,-
  • Het lesmateriaal is niet te koop bij het Talencentrum en niet bij de cursusprijs inbegrepen. Het moet door u zelf worden aangeschaft. Het is onder andere verkrijgbaar bij nt2.nl.

Inburgering

Meer informatie over Inburgeren via het Talencentrum.

Aanmelden voor het Staatsexamen NT2-I

  • Meer informatie over het examen vindt u op de website van DUO - Staatsexamen NT2 . Daar kunt u zich ook aanmelden voor het staatsexamen.
  • Op de site van het College voor Examens is algemene informatie over het Staatsexamen te vinden. Op deze site staan ook voorbeeldexamens.  
Laatst gewijzigd:06 juli 2018 11:58
printView this page in: English