Skip to ContentSkip to Navigation
TalencentrumOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Talencentrum

Express yourself <> understand the world
TalencentrumE-learningOnline Nederlands

Ervaringen van cursisten

Luis E. Juárez
Luis E. Juárez

Luis E. Juárez

'Hoi! Mijn naam is Luis E Juárez. Ik ben een arts en kom uit Mexico-stad. Ik woon in Nederland om mijn PhD in medische wetenschappen te krijgen. Mijn redenen om Nederlands te leren zijn professioneel en persoonlijk.

Ik wil graag een cardioloog worden en in Nederland werken. Ik wil natuurlijk alle klachten en ongemakken van mijn patiënten begrijpen.

Verder geloof ik persoonlijk dat de beste manier om een andere cultuur te begrijpen is om de taal te leren spreken. In mijn ogen is dit een teken van interesse en respect en ik heb gemerkt dat Nederlanders dit leuk vinden. Het beoefenen van de taal is echter moeilijk omdat bijna iedere Nederlander Engels kan praten.

Tot dusver vind ik Groningen en de Nederlandse cultuur heel leuk want ik vind principes zoals eerlijkheid en openheid erg belangrijk. Ten slotte vind ik ook de balans tussen werk en privé in Nederland super leuk.'

Cortlyn Schmitz
Cortlyn Schmitz

Cortlyn Schmitz

'Ik ben Cortlyn Schmitz en ik kom uit Amerika. Mijn man is historicus en hij heeft een baan aan de universiteit gevonden. Ik gebruik de Nederlandse taal elke dag: bij het werk, op de school van mijn zoon, in de winkels en in mijn hoofd! Omdat ik de taal kan spreken en begrijpen, voel ik me meer een deelnemer van de samenleving en minder een buitenstaander.

Groningen is een fantastische (kleine) stad! Je kan heel gemakkelijk overal met de fiets naartoe. De stad heeft alles wat je nodig hebt en je kan ook heel snel het platteland en de natuur bereiken.

Ik ben peuterleidster van een Nederlandstalig natuurbelevingsprogramma dat ik zelf heb ontwikkeld.'

Xuefei Knoester-Cao
Xuefei Knoester-Cao

Xuefei Knoester-Cao

'Ik ben Xuefei Knoester-Cao en ik kom uit China. Ik kwam naar Nederland om te studeren. Daarna heb ik in zowel China als in Nederland gewerkt. Ik werk nu als beleidsadviseur internationale samenwerking en als directeur van het Groningen Confucius Instituut. Ik vind Nederlands leren niet moeilijk, maar ik vind het wel moeilijk om het perfect te beheersen. Ik gebruik Nederlands op het werk en thuis, ik lees ook in het Nederlands.

Taal is cultuur, ik vind het essentieel om de Nederlandse cultuur te voelen en te begrijpen omdat ik hier werk en woon. Ik vind het ook mooi om naar dingen te kunnen kijken vanuit meer dan een perspectief, vanwege mijn achtergrond met beide culturen. Ik heb veel plezier om in deze mooie stad te werken en te wonen, en bij te dragen aan deze boeiende universiteit vanuit mijn eigen ervaring, als een buitenlandse student en als buitenlands staflid. Ik mag ook naast mijn werk van het sociale leven genieten, dankzij het feit dat ik Nederlands spreek en begrijp.'

Laatst gewijzigd:15 september 2017 21:20
printView this page in: English