Skip to ContentSkip to Navigation
TalencentrumOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Talencentrum

Express yourself <> understand the world
TalencentrumOver onsMedewerkers

Kate Plenter-Vowles


Functie

  • Docent Engels

Kate Plenter-Vowles

Persoonlijk profiel

Ik ben in Cyprus geboren als dochter van een Nederlandse moeder en een Engelse vader, ben in de Verenigde Staten opgegroeid en heb het geluk gehad om overal ter wereld te wonen en werken. In 2013 verhuisde ik vanuit Engeland naar Nederland en in 2014 kwam ik als docent Engels in dienst bij het Talencentrum. Ik heb allerlei cursussen gegeven, zoals algemene taalvaardigheid Engels, academische schrijfvaardigheid en presentatievaardigheden.

Lesgeven heeft voor mij te maken met enthousiasme en het delen van talen, en dus van culturen en ideeën. Het internationale aspect van het werken bij het Talencentrum vind ik stimulerend en inspirerend. Omdat ik de hele wereld over heb gereisd en overal heb gewoond, weet ik hoe belangrijk het is om een taal te leren en hoe het leren van een taal mensen kan samenbrengen. Cultureel bewustzijn is iets dat alle studenten aan wie ik lesgeef naar mijn idee ten goede komt. Ik heb Engelse letterkunde gestudeerd in de Verenigde Staten en Australië, en Engels als vreemde taal in Cambridge (Engeland); ik hoop die studies hier in Groningen te vervolgen met een master.

Talen zijn fascinerend en ik geniet enorm van zowel het leren als het delen ervan. Als kind sprak ik vooral Engels, maar af en toe met familie ook Nederlands. Sinds ik in Nederland ben, vind ik het leuk deze taal dagelijks te gebruiken en steeds nieuwe manieren te vinden om mezelf uit te drukken. Het is motiverend om te zien hoe het leren van taal gelijke pas houdt met de techniek en ik geniet van de uitdagingen die dat met zich meebrengt voor het taalonderwijs. Het biedt volop ruimte voor creativiteit en dat is bemoedigend om te zien. In mijn vrije tijd speel ik gitaar en schrijf ik mijn eigen nummers; ik schrijf ook fictie en lees graag. Alles wat ik doe, doe ik met passie en het leren van taal en interculturele vaardigheden zijn in mijn ogen een belangrijk aspect van een doeltreffende communicatie en uitdrukkingsvaardigheid in onze wereld van vandaag.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 21:21
printView this page in: English