Skip to ContentSkip to Navigation
TalencentrumOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Talencentrum

Express yourself <> understand the world
TalencentrumOver onsMedewerkers

Estelle Meima


Functie

  • Coördinator Testing & Assessment
  • Docent Engels

RUG-mepa


Estelle Meima

Persoonlijk profiel

Ik ben geboren en getogen in Calgary (Alberta, Canada). Na mijn studie aan de University of Calgary besloot ik een jaar naar Nederland te gaan om mijn Nederlandse nationaliteit te kunnen behouden, waar ik vanwege mijn Nederlandse ouders recht op had. Eén jaar werden er twee, en nu twaalf jaar later woon ik hier nog steeds.

Ik werk sinds 2006 bij het Talencentrum. Daarvoor heb ik zes jaar bij Stenden Hogeschool gewerkt, voornamelijk als docent Engels. Momenteel ben ik, naast docent Engels, betrokken bij taaltoetsing en -beoordeling en neem ik deel aan verschillende projecten, van lokale projecten tot projecten op Europees niveau. Een derde van mijn werk heeft betrekking op taaltoetsing en -beoordeling. Ik vind het heel belangrijk dat we onze beoordelingsmethoden kritisch blijven herevalueren om te zorgen dat ze overeenkomen met de verwachte resultaten en om studenten en deelnemers te motiveren in hun taalonderwijs. Deze beoordelingen moeten transparant zijn voor alle betrokken partijen, en daarvoor zorgen is één van de aspecten van mijn baan – “Wat is een B2?” en “Is jouw B2 hetzelfde als mijn B2?”.

Ik houd erg van puzzelen en van experimenteren met technieken die studenten niet alleen helpen maar ook motiveren bij het leren van de taal. Ik ben enorm geïnteresseerd in nieuwe technieken en het experimenteren met lesmethoden, toetsingsvormen en computerondersteund taalonderwijs. Eén van mijn belangrijkste doelstellingen is om dit allemaal in het standaard taalonderwijs te integreren.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 21:21
printView this page in: English