Skip to ContentSkip to Navigation
TalencentrumOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Talencentrum

Express yourself <> understand the world
TalencentrumOver onsMedewerkers

Ronald Ohlsen


Functie

  • Docent Nederlands voor moedertaalsprekers en anderstaligen

RUG-medewerkerspagina


Ronald Ohlsen

Persoonlijk profiel

Als eerstegraadsdocent Nederlands werk ik al jaren voor het Talencentrum. Ik heb veel ervaring in het geven van NT2-cursussen. Zo geef ik onder meer het hoorcollege ‘Social Dutch’, een kennismaking met de Nederlandse taal, afgewisseld met illustratieve feiten over onze nationale historie en cultuur. Toehoorders oefenen luidkeels mee in een reeks colleges die ik met veel genoegen presenteer aan internationale studenten en medewerkers. Een specialiteit van mij zijn Nederlandse schrijf- en presentatietrainingen voor moedertaalsprekers, zowel voor professionals in het bedrijfsleven als voor studenten in het HBO en aan de universiteit. Bij het Talencentrum werk ik mee aan het ontwikkelen van onderwijsmethoden voor NT2.

Doordat ik ook buiten de universiteit trainingen en cursussen opzet, ben ik van vele markten thuis. Ik kan je leren hoe je een managementsamenvatting schrijft en met evenveel plezier leg ik uit hoe je een sonnet kunt schrijven. In eigen tijd schrijf ik proza en poëzie. Ik heb twee poëziebundels en drie romans gepubliceerd.

Ik houd van lesgeven en van de Nederlandse taal. Wie in dit land wil functioneren moet het Nederlands optimaal beheersen. Dat geldt voor allochtonen en voor autochtonen. Daarom motiveer ik mensen graag om het Nederlands niet als doel maar als middel te zien om ze zich vervolgens te laten realiseren hoe prachtig mooi dat middel kan zijn als het goed wordt ingezet!

Laatst gewijzigd:13 februari 2019 11:23
printView this page in: English