Skip to ContentSkip to Navigation
TalencentrumOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Talencentrum

Express yourself <> understand the world
TalencentrumOver onsMedewerkers

Angela Niedenzu


Functie

  • Medewerker secretariaat
  • administratie Sectie Interculturele Communicatie

Contactgegevens: RUG-medewerkerspagina


Angela Niedenzu

Persoonlijk profiel

Als vers opgeleide docente Duits uit Duitsland kwam ik indertijd naar Nederland. Vervolgens heb ik vanuit Nederland meer dan 15 jaar les gegeven aan een middelbare school in Duitsland, waarna ik tot de conclusie kwam dat ik verder wilde gaan in het bedrijfsleven. Naast mijn werk bij Noorderlink, een samenwerkingsverband van meer dan dertig organisaties in de drie noordelijke provincies, heb ik de HBO-studie “Bedrijfsorganisatie en personeelsmanagement” gevolgd. Een boeiende en erg leerzame andere wereld. De affiniteit met het onderwijs bracht me sinds november 2013 op het secretariaat van het Talencentrum.

Toen ik naar Nederland kwam sprak ik als geboren en getogen Duitse geen enkel woord Nederlands, laat staan dat ik vertrouwd was met de cultuur. Bij het Talencentrum heb ik een cursus Nederlands gevolgd, samen met collega’s uit alle hoeken van de wereld. Vanaf dat moment werd mij het belang van kennis van de taal én de cultuur in een land waar je leeft heel erg duidelijk. Sinds die tijd houd ik me ook bezig met interculturele communicatie, in het bijzonder tussen Nederland en Duitsland.

Bij het Talencentrum werk je nauw samen met internationale collega’s en je hebt dagelijks te maken met cursisten uit de hele wereld. Dat maakt het tot een smeltkroes van culturen. Ik leer graag over verschillende culturele achtergronden om beter in te kunnen spelen op de zienswijzen en gevoelens van cursisten. Mijn functie is een manier om deze mensen te interesseren en een brug te slaan tussen andere landen en Nederland. Ik word daar heel enthousiast van!

Laatst gewijzigd:15 september 2017 21:21
printView this page in: English