TalencentrumOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Talencentrum

Express yourself <> understand the world
TalencentrumOver onsInnovatie/Projecten

Skype-samenwerking Groningen-Padua

Doel van het project

Veel studenten zouden graag meer oefenen met spreekvaardigheid, maar vinden het eng om een gesprek in het Engels met hun eigen klasgenoten te beginnen. In dit project krijgen studenten die in Groningen en Padua Engels leren opdrachten aangeboden, waarin ze gestructureerde gesprekken aangaan met andere studenten die op ongeveer hetzelfde niveau zitten. Als communicatiemiddel wordt Skype gebruikt, dat de drempel voor studenten verlaagt en hen in staat stelt met anderen buiten hun eigen klaslokaal Engels te spreken.

Opzet van het project

Op beide universiteiten is in de talenpracticumruimtes niet alleen Skype geïnstalleerd, maar ook een programma waarmee alle gesprekken op video kunnen worden opgenomen. Bovendien is een elektronische leeromgeving opgezet, waarin de studenten opdrachtomschrijvingen en gebruiksinstructies voor de diverse media konden vinden. Na het opnemen van de opdrachten werd de studenten gevraagd hun eigen prestaties te beoordelen aan de hand van het beoordelingsinstrument WebCEF. Vervolgens ontvingen ze feedback van de docent op hun zelfbeoordeling. De studenten waren over het algemeen enthousiast over de oefening en vonden het leuk om buiten hun eigen klaslokaal hun Engels te kunnen oefenen. We willen deze uitwisseling in de nabije toekomst voortzetten, niet alleen voor de Engelse taal, maar ook voor studenten van het Nederlands en Spaans.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 21:21
printView this page in: English