TalencentrumOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Talencentrum

Express yourself <> understand the world
TalencentrumOver onsInnovatie/ProjectenAfgesloten projecten

SpeakApps

Bij het leren van een vreemde taal is spreken een van de moeilijkste vaardigheden om goed onder de knie te krijgen. Vaak biedt het formele tweede- en vreemdetaalonderwijs niet genoeg ruimte om de spreekvaardigheid te oefenen. Als men een vreemde taal leert met behulp van een online cursus, is de spreekvaardigheid veelal ondergeschikt aan de andere taalvaardigheden als schrijven, lezen en luisteren.

Doel van het project

Het Talencentrum neemt, in samenwerking met het ICTOL, deel aan SpeakApps. Dit Europese project richt zich op het verbeteren van de mondelinge productie en interactie volgens het ERK met behulp van ICT. SpeakApps biedt docenten en studenten op deze manier een mogelijkheid om de spreekvaardigheid op afstand en buiten het klaslokaal te verbeteren. De activiteiten en taken die in het SpeakApps-project zullen worden aangeboden, worden ontwikkeld voor zowel persoonlijk, rechtstreeks onderwijs als voor een online cursus.

Het project is in januari 2011 gestart en duurt 2 jaar.

In 2013 zullen leeractiviteiten en -materialen zijn ontwikkeld, naast leeromgevingen (tools) en een gebruikersplatform voor docenten die met deze taken in hun cursussen aan het werk willen. SpeakApps en al het materiaal zal beschikbaar komen in 6 talen, namelijk het Catalaans, Nederlands, Engels, Iers, Pools en Zweeds. Het Talencentrum is verantwoordelijk voor het Nederlands, de inhoud en de pilots die gedurende de periode worden uitgevoerd. Het project wordt gesubsidieerd door het Lifelong Learning Programme, KA2 Languages 2010.

Deelnemende universiteiten

De coördinerende universiteit van het project is de Universitat Oberta de Catalunya (Spanje). De andere deelnemende universiteiten zijn:

• Dublin City University (Ierland)
  • Universiteit van Jyväskylä (Finland)
  • Jagiellonian Universiteit in Krakow (Polen)
  • Rijksuniversiteit Groningen (Nederland).

Meer informatie over SpeakApps.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 21:21
printOok beschikbaar in het: English