TalencentrumOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Talencentrum

Express yourself <> understand the world
TalencentrumOver onsInnovatie/Projecten

Centre for Academic Communication Skills Online (CASCO)

CASCO

Het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) heeft een e-learningpilot ontwikkeld voor de communicatieve academische vaardigheden 'schrijven' en 'presenteren'. Het Centre for Academic Communication Skills Online (CASCO) is voor iedereen die op academisch niveau moet presenteren en schrijven: bachelor-, master- en PhD-studenten en medewerkers van de universiteit. Er is een Nederlandse en een Engelse portal.

Werkwijze

Via CASCO en Nestor, de elektronische leeromgeving van de RUG, stellen we nieuw en bestaand hulpmateriaal beschikbaar. De doelgroep krijgt daarmee een goed of beter begrip van wat academisch schrijven en presenteren omhelst. We gebruiken filmpjes en opdrachten met geautomatiseerde feedback, peer feedback en docentfeedback.

HACV

De basis van het materiaal op de website en de elektronische leeromgeving is het Handboek Academische Communicatieve Vaardigheden (HACV). Dit is ontwikkeld door de vakgroep Nederlands van de RUG, in reactie op de toenemende zorg over communicatieve vaardigheden van afgestudeerde academici. Inmiddels is het HACV onder beheer van het Talencentrum.

MAGICC

Daarnaast putten we uit het Conceptual Framework van MAGICC (EU LLP 2011-2014). Het MAGICC-project gaat over meertalige en multiculturele academische en professionele communicatieve vaardigheden in het hoger onderwijs. Het Talencentrum heeft als een van de negen Europese partners aan het MAGICC-project deelgenomen.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 21:21
printOok beschikbaar in het: English