Skip to ContentSkip to Navigation
KVI - Center for Advanced Radiation TechnologyOnderzoek en onderwijs

VWO-scholieren en docenten

KVI-CART organiseert regelmatig activiteiten voor scholieren. Schoolklassen kunnen het instituut bezoeken, KVI-CART medewerkers kunnen interessante lessen geven op school en scholieren kunnen hun profielwerkstuk doen onder begeleiding van een KVI-CART medewerker.

Binnen het Nederlandse HiSPARC-netwerk (High-School Project on Astrophysics Research with Cosmics) kunnen scholieren, onder begeleiding van een KVI-CART medewerker, detectoren voor kosmische straling bouwen die op het dak van hun school geplaatst worden.


Open Dag

Ieder jaar in oktober houdt KVI-CART een open dag, in het kader van 'Het Weekend van de Wetenschap'. Er zijn lezingen, demonstraties en activiteiten voor kinderen. De open dag van KVI-CART wordt samen met andere instellingen op het Zernike Complex georganiseerd, onder de noemer 'Zpannend Zernike'.


NUPEX

NUPEX is een kennisdatabank over kernfysica die vrij beschikbaar is en onderhouden wordt door experten in de kernfysica uit heel Europa. NUPEX wil leerkrachten en leerlingen uit het secundair onderwijs betrouwbare up-to-date informatie ter beschikking stellen over kernfysica en fenomenen en technologieën die er verband mee houden, en dit in de voornaamste Europese talen. Er wordt getracht om de informatie op deze website boeiend en in een goed verstaanbare taal voor te stellen. Je kan bovendien gemakkelijk van de ene naar de andere plek op de website gaan. Zo hopen we vooral de leerlingen aan te zetten om zelf de informatie op deze website te ontdekken.

Meer informatie: http://nupex.eu

Laatst gewijzigd:25 januari 2019 11:25
printView this page in: English