Skip to ContentSkip to Navigation
KVI - Center for Advanced Radiation TechnologyNieuwsNieuwsarchief

AGOR: the next 20 years!

23 oktober 2017

Afgelopen vrijdag vierde het KVI-Center for Advanced Radiation Technology het 20 jarig bestaan van de deeltjesversneller “AGOR” door middel van een symposium.

Een mooi moment om terug te blikken, maar ook vooral hét moment om vooruit te kijken naar de toekomst, waarin een grote rol voor de deeltjesversneller is weggelegd op het gebied van de radiobiologie, fysisch-technisch onderzoek in de protonentherapie én het onderzoek van stralingshardheid voor elektronische componenten uit industrie en ruimtevaart.

Ter gelegenheid van dit jubileum is er een filmpje gemaakt:

Laatst gewijzigd:23 oktober 2017 15:31
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...