Skip to ContentSkip to Navigation
KVI - Center for Advanced Radiation TechnologyNieuwsNieuwsarchief

Marie Curie Innovative Training Network voor onderzoek aan stralingsschade in elektronica goedgekeurd door de EC

13 mei 2016

De EC heeft besloten het Marie Curie Innovative Training Network RADSAGA, waarin vijftien jonge wetenschappers een promotie onderzoek zullen doen naar de mogelijkheden om stralingsschade in elektronica te beperken, te financieren. Stralingsgeinduceerde schade is al lange tijd een aandachtspunt voor elektronica die gebruikt wordt in de lucht- en ruimtevaart en bij deeltjesversnellers. Met de toenemende complexiteit en de steeds verdergaande miniaturisatie van elektronica componenten wordt het nu ook een aandachtspunt voor elektronica die in gebruik is in de transport en communicatie sectoren.
KVI-CART is een van de acht deelnemers in het netwerk en zal onderzoek doen aan de kernfysische verschijnselen die van invloed zijn op de methoden die ontwikkeld worden om de stralingsbestendigheid van elektronica te bepalen. Daarnaast zal de AGORFIRM bestralingsfaciliteit van KVI-CART gebruikt worden voor experimenten binnen de diverse onderzoeksprojecten.

Laatst gewijzigd:30 augustus 2017 12:53
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...