KVI - Center for Advanced Radiation TechnologyNieuwsNieuwsarchief

Uitwisseling Helsinki-Groningen

25 maart 2015

Op 1 maart werd KVI-CART staflid dr. Peter Dendooven aangesteld als Finland Distinguished Professor aan de Universiteit van Helsinki. Het Finland Distinguished Professor (FiDiPro) programma haalt hoog aangeschreven wetenschappers als gastprofessor naar Finland. Peter Dendooven zal de komende 4 jaar 1/3 van zijn tijd doorbrengen aan het Helsinki Institute of Physics als projectleider van het FiDiPro project “Nieuwe Instrumentatie voor Nucleaire Veiligheid en Beveiliging". De partners in het project zijn het Helsinki Institute of Physics, de Finse Authoriteit Stralings- en Nucleaire Veiligheid STUK, de Technische Universiteit van Tampere en een consortium van bedrijven in Finland die betrokken zijn bij of nood hebben aan het meten van straling.

> meer informatie

Laatst gewijzigd:25 maart 2015 11:53