KVI - Center for Advanced Radiation TechnologyNieuwsNieuwsarchief

3D-beeld van protonenbundels in de maak

10 juni 2015

Het KVI-Center for Advanced Radiation Technology doet (in samenwerking met UMCG) onderzoek naar onder meer medische toepassingen van ioniserende stralingen. Onderzoekers van het KVI-CART werken momenteel aan een apparaat waarmee een behandelplan voor kankerpatiënten die met protonenbundels bestraald worden in één keer driedimensionaal gecontroleerd kan worden. Nu moet dat nog met meerdere tijdrovende tweedimensionale metingen. De nieuwe techniek zal goed bruikbaar zijn in de nieuwe Nederlandse centra voor protonentherapieën in protoncentra in het buitenland.

Meer informatie: Unifocus RUG en Youtube

Laatst gewijzigd:10 juni 2015 12:20