Skip to ContentSkip to Navigation
Expertisecentrum iGOROnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Expertisecentrum iGOR

Faculteit Economie en Bedrijfskunde
Institute for Governance and Organizational Responsibility (iGOR)Kalender

Seminar Toezichthouderschap

Wanneer:do 16-03-2017 19:00 - 21:30
Waar:De Rietschans, Meerweg 221, Haren

Wie houdt er (van) toezicht?

Elk jaar komen er tientallen vacatures vrij in Raden van Toezicht en Commissarissen. Echter, er worden in toenemende mate eisen gesteld aan kennis- en ervaringsniveau, onder andere onder invloed van aangescherpte governance codes en accrediterende instanties. Er is daardoor een permanente zoektocht gaande naar geïnspireerde kandidaten met het juiste profiel.

Hoewel het geen fulltime functies zijn, vervullen toezichthouders een belangrijke maatschappelijke taak door hun vaardigheden en kennis te delen met (semi-)publieke en private organisaties. Zou het wat voor u kunnen zijn?

Donderdag 16 maart zal er een seminar plaatsvinden om een beeld te schetsen van het toezichthouderschap: Wat wordt er precies van mij verwacht? Wat moet ik weten en kunnen? Waarom zou ik solliciteren? Waar gaat het in de nabije toekomst heen? Aan de hand van korte presentaties en praktijkvoorbeelden krijgt u inzicht in dit interessante werkterrein. Daarnaast zal er ruimte zijn voor discussie met de experts en onderling.

Uw gastheren:

  • Prof. Dr. Dick de Waard, Hoogleraar auditing, toezichthouder bij Zorgpartners Friesland, Accare, COG Drenthe en beleggersvereniging VEB.
  • Prof. Dr. Jim Emanuels, Hoogleraar bestuurlijke informatieverzorging. Partner van organisatieadviesbureau Tacstone en voorzitter van de raad van toezicht van Tergooi.
  • Dr. Kees van Veen, managing director van het Institute for Governance and Organizational Responsibility (iGOR), Faculteit Economie en Bedrijfskunde, Rijksuniversiteit Groningen.
Datum en tijd Donderdag 16 maart 2017, 19.00-21.30 uur
Plaats De Rietschans, Meerweg 221, Haren
Kosten €150,- per persoon (middels factuur). Koffie/thee en een
borrel nadien zijn inbegrepen. Vooraf dineren is op eigen kosten.
Opgave Via Astrid Beerta op adres: a.beerta@rug.nl. Graag NAW gegevens vermelden.