Skip to ContentSkip to Navigation
Groundbreaking WorkOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen
Groundbreaking Work
@University of Groningen
Groundbreaking Work Projecten Linnaeusborg

Update over bouwwerkzaamheden in de Linnaeusborg

02 juli 2020

De afgelopen maanden is in de Linnaeusborg een complex intern schuif- en verhuisplan in gang gezet, voor zowel onderzoeksgroepen als practicumzalen. Op de negende verdieping van vleugel 5172 is de eerste fase nu gereed: er zijn twee nieuwe chemische laboratoriumruimtes gerealiseerd en ook de technische installatie s hebben een flinke upgrade gekregen. De volgende fase van het schuifplan dient zich aan waarbij vanaf woensdag 8 juli bepaalde gangzones in vleugel 5172 zijn afgesloten.

In deze update wordt u op de hoogte gebracht van een tweetal zaken:

  • Communicatie over het project
  • Werkzaamheden korte termijn

Communicatie over het project

Om u beter te kunnen informeren over de werkzaamheden is een nieuwe webomgeving ingericht. Deze kunt u vinden via onze FSE-intranetomgeving op MyUniversity en ook via www.rug.nl/GroundbreakingWork (een webomgeving met meerdere bouwprojecten van de RUG).

Deze webomgeving bevat:

  • meer achtergrondinformatie over het project
  • een handige overzichtspagina met werkzaamheden, bouwhinder en de planning
  • een overzichtsplattegrond met de werkzaamheden op hoofdlijnen (zie ook het voorbeeld hieronder)

Vanuit het bouwteam willen we deze informatie zo goed mogelijk bijhouden en updaten. Bij een grote update van de informatie zal hierover een bericht op MyUniversity worden geplaatst en/of een interne mail worden verzonden. Daarnaast zullen we ook de armico's en secretariaten blijven informeren indien lokaal een aanpassing plaatsvindt.

Planning
> Vergroot de afbeelding

Werkzaamheden korte termijn

Voor de tweede en laatste projectfase worden onder meer werkzaamheden verricht op de achtste verdieping, waar bestaande practicumzalen worden omgebouwd tot biochemische laboratoria voor de groep ‘Chemical Biology 1’ (GBB) en Stratingh. Hierdoor ontstaat schuifruimte om begin 2021 op de negende verdieping dan de laatste drie chemische laboratoria te realiseren voor ARC CBBC.

In de zomerperiode wordt vooral gewerkt op de achtste verdieping. Daar worden ruimten omgebouwd en geschikt gemaakt voor Chemical Biology 1, zodat deze groep op termijn hierheen kan verhuizen vanaf de negende verdieping. Op de plattegrond staat aangegeven aan welke ruimten wordt gewerkt, voor wie en wanneer deze werkzaamheden plaatsvinden.

Afsluiting bouwterrein | vanaf 8 juli 2020
Om de werkzaamheden zo veilig mogelijk doorgang te bieden, worden vanaf woensdag 8 juli bepaalde gangzones afgesloten voor medewerkers (zie de rood gearceerde gebieden). Dit betreft ook de trap aan de zuidzijde richting de negende verdieping. Met behulp van routepijlen zullen de omleidingen ter plaatse worden aangeduid. Meer details over deze bouwhinder kunt u vinden op de webomgeving.

Laatst gewijzigd:03 juli 2020 15:23
View this page in: English

Meer nieuws

  • 16 april 2024

    RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...

  • 02 april 2024

    Vliegen op houtstof

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 18 maart 2024

    VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

    Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...

Volg ons opfacebook instagram