Skip to ContentSkip to Navigation
Groundbreaking WorkOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen
Groundbreaking Work
@University of Groningen
Groundbreaking Work Projecten Zernikelaan

Versnelling werkzaamheden rondom Zernikelaan

03 april 2020
Nu er minder verkeersbewegingen zijn op de Zernike Campus Groningen, kunnen de werkzaamheden aan het project Upgrade Zernikelaan worden versneld.
Aannemer Oosterhof Holman werkt de komende weken op de volgende drie deelgebieden:

Werkzaamheden rondom Duisenbergvijver

Bij de Duisenbergvijver wordt volgende week aan de noordelijke zijde gestart met het heien van de buispalen ten behoeve van de boardwalk. Hiervoor wordt een klein stukje van Landleven afgesloten. Fietsverkeer wordt kort omgeleid via het Zernikeplein. Deze werkzaamheden duren maximaal twee weken.

Afzetting voetpad Zernikelaan/Blauwborgje

In verband met de aanleg van kabels en leidingen wordt het voetpad van 3 april tot en met 22 mei 2020 afgesloten. Voetgangers lopen over het fietspad.

Afzetting halve busbaan Zernikelaan

Van 3 april tot en met 24 april 2020 wordt een halve busbaan afgesloten. De bus vanuit Groningen rijdt via Blauwborgje, ACLO en de Kadijk naar het busknooppunt. De bus vanuit Zernike richting de ringweg blijft open.

Werkzaamheden rondom Zernikeplein

Aanleg tijdelijk voetpad Zernikeplein

Ten behoeve van de tijdelijke bushalte wordt een tijdelijk voetpad aangelegd op het Zernikeplein. Deze werkzaamheden starten maandag 6 april a.s.
Er is geen hinder voor voetgangers of overig verkeer.

Dempen vijver Zernikeplein

Ten behoeve van de herinrichting van het Zernikeplein wordt de vijver gedempt. Het zand dat vrijkomt van het opbreken van de busbaan wordt hier hergebruikt. Deze werkzaamheden starten op 7 april a.s.

Werkzaamheden rondom Zernikelaan-Noord

Kabels en leidingen Zernikelaan Noord

Aan de noordzijde van de Zernikelaan start op maandag 6 april a.s. het verleggen van de kabels en leidingen. Er is geen hinder voor verkeer.

Laatst gewijzigd:03 april 2020 13:26
View this page in: English

Meer nieuws

  • 18 maart 2024

    VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

    Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...

  • 04 maart 2024

    Een plantaardige sensor

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 11 december 2023

    Join the 'Language and AI' community

    As a part of the Jantina Tammes School, the 'Language and AI' theme is an interdisciplinary initiative that aims to encourage collaboration among academics, PhD candidates, students, and industry representatives who share a keen interest in the...

Volg ons opfacebook instagram