Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Veel veranderingen op de Zernike Campus afgelopen zomer

03 september 2019

Deze zomer is hard gewerkt op de Zernike Campus.
Vernieuwde
wegen, fietspaden, verkeerslichten en een heus food court zijn erbij gekomen. Het betekent ook een einde aan de soms wel hinderlijke wegafsluitingen en omleidingen. Bedankt voor ieders medewerking en geduld! En geniet van de vernieuwde campus.

Food court geopend!

Op de binnenplaats van de Kapteynborg is een foodcourt geopend waar ontmoeten, ontspannen, gezellig samen zijn met studiegenoten of collega’s, lekker eten en drinken centraal staat. Kom zelf kijken op de binnenplaats van de Kapteynborg, Landleven 12.

The Smooth Brothers | Taj Mahal Indian Restaurant Groningen | FLFL | Daar Fregnone DIY | Beijk Catering | The Hungry Mishka | Broodje Ben Groningen

Zernikelaan verbeterd

De zuidelijke entree van de Zernike Campus, de Zernikelaan, is in de zomer sterk verbeterd door aannemer Oosterhof Holman. Door nieuw asfalt, bredere afritten van de ringweg, bredere fietspaden, veiligere kruisingen en verkeerslichten zal de verkeersstroom verbeteren. In het najaar wordt de beplanting aangelegd, wat geen verdere verkeershinder zal veroorzaken.

De volgende fase in het upgraden van de Zernikelaan zal het noordelijke deel zijn (zomer van 2020).

Uitbreiding Aletta Jacobshal

De uitbreiding van de Aletta Jacobshal, die de omvang zal verdubbelen, verloopt zoals gepland. Aannemer BAM heeft bijna het hoogste punt van het nieuwe gebouw bereikt. Naast nieuwe collegezalen en examenruimtes krijgt de nieuwe vleugel ook een extra foyer, studiefaciliteiten en meer fietsenrekken. Het gebouw wordt ook duurzamer dankzij een geothermisch energiesysteem en zonnepanelen. Het project moet medio 2020 worden voltooid.

Feringa Building

De bouw van de Feringa Building is gestart met de funderingspalen voor de eerste fase. Op dit moment zijn er 125 van in totaal 2000 palen gemaakt door aannemer Ballast Nedam. Dit proces wordt uitgevoerd met zo min mogelijk trillingen en geluidshinder: in plaats van palen de grond in te heien, worden boorgaten gemaakt, van wapening voorzien en gevuld met beton. Medio 2021 kunnen de eerste onderzoeksgroepen van de faculteit hun intrek nemen in dit deel van de nieuwe Feringa Building.

Jaagpad heropend

De belangrijke fietsroutes naar Zernike Campus langs het Reitdiep – het Jaagpad en het Blauwbrugje - zijn weer toegankelijk. Het fietspad en de brug waren sinds juni afgesloten door project "WarmteStad" om een ​​geothermisch warmtenet te creëren voor duurzame verwarming van de campus en de aangrenzende woonwijk.

Een upgrade is de toevoeging van een voetpad naast het Jaagpad, zodat fietsers en voetgangers de route veiliger samen kunnen gebruiken.

Meer informatie over bouwprojecten op:

rug.nl/GroundbreakingWork

Laatst gewijzigd:30 juni 2020 09:03
View this page in: English

Meer nieuws

  • 16 april 2024

    RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...

  • 02 april 2024

    Vliegen op houtstof

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 18 maart 2024

    VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

    Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...